До новин

Суд визнав банкрутом завод Ахметова

20 грудня, 2019
Банкрутство підприємств
Суд визнав банкрутом завод Ахметова

17 грудня Госпсуд Донецької області визнав банкрутом ПАТ "Дружківський машинобудівний завод" (кінцевий бенефіціар - Рінат Ахметов) та відкрив ліквідаційну процедуру.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, провадження в справі про банкрутство ПАТ "Дружківський машинобудівний завод" було відкрите в січні 2018 року за ініціативою Управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області.

Ухвалою Госпсуду Донецької області від 01.11.2018 було затверджено реєстр вимог кредиторів підприємства, в який включені в т.ч. вимоги Пенсійного фонду (16,3 млн грн), Промінвестбанку (84,5 млн грн), ТОВ «Фінансова компанія «Арсенал» (759,9 млн грн), ПрАТ «Єнакієвський металургійний завод» (100 млн грн), ПАТ «Науково-виробнича компанія «Гірничі машини» (112,3 млн грн), ДФС (37 млн грн).

При цьому суд серед іншого відмовив ліквідатору “Всеукраїнського банку розвитку” у визнанні кредитором боржника на суму 389,8 млн грн (це рішення було залишене без змін постановою Верховного Суду від 27.09.2019).

ПАТ "Дружківський машинобудівний завод" - виробник гірничошахтного обладнання, пов`язаний з Corum Group (раніше холдинг називався "Гірничі машини") – підрозділом СКМ, що спеціалізується на виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також проектуванні і будівництві шахт та інших інфраструктурних об’єктів.

Зі свого боку пресслужба Corum Group теж прокоментувала ситуацію:

"Корум Дружківський машинобудівний завод" не банкрут. Наразі ТОВ "Корум Дружківський машинобудівний завод" працює на повну потужність, забезпечує робочими місцями близько 2000 співробітників, платить податки в бюджет.

Відносно ж ПАТ "Дружківський машинобудівний завод" з ініціативи ПФУ була відкрита процедура банкрутства і 17.12.2019 ПАТ "Дружківський машинобудівний завод" визнано Госпсудом банкрутом, стартувала процедура ліквідації, яка триватиме 12 місяців відповідно до законодавства України".

У держреєстрі кінцевим бенефіціаром ТОВ "Корум Дружківський машинобудівний завод" також вказаний Рінат Ахметов.

Коментарі
Додати коментар