До новин

Калуські ЖЕО - майже банкрути

09 січня, 2020
Банкрутство підприємств
Калуські ЖЕО - майже банкрути

Калуська міська рада вирішила звернутися до господарського суду і заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство КП «ЖЕО № 1» і КП «ЖЕО №4».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Вікна».

Вказані комунальні Житлово-експлуатаційні об'єднання фактично не мають ресурсів для сплати своїх боргів. Так, у березні міська рада Калуша прийняла рішення про ліквідацію обох ЖЕО.

Було створено ліквідаційні комісії та складено ліквідаційні баланси. Зараз ЖЕО продовжують працювати (зокрема, перший обслугову близько трьох десятків будинків і гуртожиток, четвертий — дев’ять гуртожитків) і нарощувати свої борги.

Так, лише за жовтень 2019 року збитки першого ЖЕО склали 349,5 тис. гривень, четвертого — 249 тис. гривень. Загальна кредиторська заборгованість становить понад 17 і 33 млн гривень відповідно. Дебіторська — 6 і 10 млн гривень. Таким чином перший ЖЕО у мінусі на понад 12 млн гривень, другий — на 23 млн гривень.

У першому ЖЕО станом на квітень працювали 100 осіб, а на 1 листопада — 14, у четвертому кількість працівників зменшилася з 98 до 23.

Між тим, не факт, що господарський суд відкриє провадження про банкрутство Калуських ЖЕО. Принаймні поки міська рада не вирішить питання щодо майбутнього гуртожитків.

Коментарі
Додати коментар