До новин

Ліквідатор заводу "Океан" розкритикувала арешт його майнового комплексу

16 січня, 2020
Резонансні справи
Ліквідатор заводу "Океан" розкритикувала арешт його майнового комплексу

Ліквідатору Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" Ірині Сербін не сподобалася звістка, що цілісний майновий комплекс підприємства арештовано.

Про це повідомляє інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні” із посиланням на її пост у Фейсбук.

За словами Сербін, зараз її адвокат в Печерському суді намагається ознайомитися з текстом ухвали.

Вона зауважила, що с тих пір, як 3 грудня 2018 року цілісний майновий комплекс ПАТ МСЗ «Океан» було продано миколаївському власнику, завод успішно відновив діяльність. На ньому зараз працюють 700 людей.

“Аукціон від 3 грудня 2018 року жодним судом не було визнано недійсним. Він пройшов у повній відповідності до норм чинного законодавства під неусипним контролем ЗМІ, під телекамерами, і об'єктивами фотокореспондентів”, - підкреслює Сербін.

Вона вважає, що арешт майна заводу може привести до розірвання його міжнародних контрактів, зупинки підприємства та масового звільнення працівників.

“Сьогодні це працюючий завод, який встав з колін і повернувся на світову мапу суднобудування. Сьогодні це працюючий завод, на який почали повертатися корабели, які довгі роки були змушені працювати на іноземних верфях. А ще, сьогодні «Океан» не просто завод – це відроджена надія тисяч миколаївських родин на достойне життя. Це репутація і престиж України у світі. Сьогодні все це може бути перекреслено”, - додала Ірина Сербін.

Як повідомляв інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні”, Печерський райсуд Києва наклав арешт на цілісний майновий комплекс Миколаївського суднобудівного заводу “Океан”.

Зазначається, що арешт накладено у рамках справи про доведення до банкрутства та незаконного заволодіння майном заводу. У повідомленні йдеться, що правоохоронці мають намір притягнути до відповідальності осіб, які штучно довели завод до банкрутства, а також підозрюваних у незаконних оборудках з майном підприємства. 

з 2012 року ПАТ Миколаївський суднобудівний завод “Океан” перебуває в складному фінансовому становищі.

У листопаді 2013 року Господарський суд Миколаївської області визнав ПАТ НСЗ “Океан” банкрутом.

У грудні 2018 року цілісний майновий комплекс купило через аукціон ТОВ “Торговий дім Аннона” за 122,195 млн грн.

Миколаївський суднобудівний завод “Океан” спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тисяч тонн. Підприємство розташоване в південній частині Миколаєва, має відкритий вихід до Чорного моря.

Коментарі
Додати коментар