До новин

Ліквідаторку «Океану» допитали в ДБР

17 січня, 2020
Резонансні справи
Ліквідаторку «Океану» допитали в ДБР

16 січня з 11:00 до 14:00 слідчі Державного бюро розслідувань допитували ліквідаторку Миколаївського суднобудівного заводу «Океан» Ірину Сербін.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на пост Сербін у Facebook.

«Отже, понад 3 години допиту позаду. Щойно вийшла з офісу Державного бюро розслідувань, що на вулиці Петлюри. Дякую слідчому ДБР за бажання розібратися у справі і витрачений час», - пише вона.

Ірина Сербін розповіла, що під час допиту надала всі наявні у неї матеріали, які засвідчують, що аукціон 3 грудня 2018 року з продажу цілісного майнового комплексу «Океану» і підготовка до нього здійснювалася у повній відповідності до діючого законодавства. Зокрема, щодо порядку та строків сплати учасниками торгів гарантійних внесків.

«Разом із тим змушує насторожитися той факт, що в реєстрі судових рішень досі, вже 4 доби, немає тексту ухвали судді Печерського суду від 13.01.2020, яка має дати чітке розуміння, що саме і на яких підставах було арештовано. І яке відношення до арештованого майна має саме ПАТ МСЗ Океан. Не можна виключати, що оприлюднення цієї надзвичайно важливої ухвали планується приурочити до якоїсь чергової провокації, яку запланована ініціаторами цієї «вистави», - зазначає ліквідаторка.

Як повідомляв інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні”, Печерський райсуд Києва наклав арешт на цілісний майновий комплекс Миколаївського суднобудівного заводу “Океан”.

Арешт накладено у рамках справи про доведення до банкрутства та незаконного заволодіння майном заводу. У повідомленні йдеться, що правоохоронці мають намір притягнути до відповідальності осіб, які штучно довели завод до банкрутства, а також підозрюваних у незаконних оборудках з майном підприємства.

З 2012 року ПАТ Миколаївський суднобудівний завод “Океан” перебуває в складному фінансовому становищі.

У листопаді 2013 року Господарський суд Миколаївської області визнав ПАТ НСЗ “Океан” банкрутом.

У грудні 2018 року цілісний майновий комплекс купило через аукціон ТОВ “Торговий дім Аннона” за 122,195 млн грн.

“Океан” спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тисяч тонн. Підприємство розташоване в південній частині Миколаєва, має відкритий вихід до Чорного моря.

Коментарі
Додати коментар