До новин

Голова Ради НБУ закликає до діалогу з Коломойським

22 січня, 2020
Резонансні справи
Голова Ради НБУ закликає до діалогу з Коломойським

Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин закликає до конструктивного діалогу між державою і колишніми власником Приватбанку Ігорем Коломойським.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Главком.

"Це питання або судових рішень, або інших процедур - все залежить від того, що він (екс-акціонер Приватбанку Ігор Коломойський - ред.) запропонує державі і яку тактику оберуть нинішні власники банку.

Це питання ділових конструктивних переговорів колишніх і нинішніх власників, я закликаю до конструктивного діалогу", - повідомив він, відповідаючи на питання про можливості повернення Приватбанку Коломойському.

За словами голови Ради НБУ, запланована владою продаж ПриватБанку, в разі недосягнення мирової угоди, відбудеться через три-п'ять років - після завершення судових процесів.

На думку Данилишина, причиною націоналізації Приватбанку був ризик економіко-політичного характеру, тоді як власники фінустанови діяли більш ініціативно, інноваційно і перспективно в порівнянні з іншими керівниками банків.

Разом з тим, глава Ради НБУ розкритикував методи проведення "очищення" банківської системи центробанком, зокрема в зв'язку з тим, що у регулятора не було чіткої програми реформування банківського сектора.

На його думку, це зумовило значну невизначеність в діяльності банківського і реального секторів і населення.

"Несвоєчасна і невиважена реакція Нацбанку в 2014-2016 роках не сприяла вирішенню проблем, а спровокувала затяжну ланцюгову реакцію з зворотними зв'язками, привела до поглиблення кризи та зростання соціально-політичних ризиків", - додав глава ради НБУ.

Коментарі
Додати коментар