До новин

У Києві відбудеться круглий стіл щодо підвищення ефективності інституту банкрутства

11 лютого, 2020
Події
У Києві відбудеться круглий стіл щодо підвищення ефективності інституту банкрутства

Комітет з конкурсного права Асоціації правників України проведе 17 лютого в Києві круглий стіл на тему «Роль солідарної та субсидіарної відповідальності у підвищенні ефективності інституту банкрутства – один з основних векторів судової практики».

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на сайт АПУ.

На думку організаторів заходу, після набрання чинності Кодексом з процедур банкрутства однією з найактуальніших тем із  застосування норм Кодексу є питання притягнення до солідарної та субсидіарної відповідальності.

Комітет АПУ з конкурсного права запрошує до участі в круглому столі суддів Верховного суду, апеляційної та першої інстанцій,  представників Міністерства юстиції, арбітражних керуючих, правників, які практикують у сфері відновлення платоспроможності, взяти участь в обговоренні цього чи не найгострішого питання сфери банкрутства останніх трьох місяців.

Теми до обговорення:

- солідарна відповідальність керівника-боржника: ризики для менеджменту та можливості для кредиторів.

- чи може бути звільнено керівника  від солідарної відповідальності за нормою п. 6 ст. 34 Кодексу?

- солідарна відповідальність засновника: чи доречні такі зміни?

- субсидіарна відповідальність власників: день вчорашній та день завтрашній. Яких трендів слід очікувати у судовій практиці.

- роль кредиторів у розвитку інституту субсидіарної відповідальності: чому активна позиція учасників провадження у справі про банкрутства може позитивно впливати на рейтинги України в Doing business.

- повернення боргів: середній показник України  - 9 центів з одного долара, Норвегія – 93. Як подолати цю прірву?

Модератор круглого столу - Ірина Сербін, голова комітету АПУ з конкурсного права, член Ради Національної асоціації арбітражних керуючих України.

Місце проведення: м. Київ, вул. Хрещатик,6, оф.2.

Коментарі
Додати коментар