До новин

Окупанти довели до банкрутства завод "Південний Севастополь" у Криму

11 лютого, 2020
Банкрутство підприємств
Окупанти довели до банкрутства завод "Південний Севастополь" у Криму

Судноремонтний завод "Південний Севастополь" заборгував в цілому 1,6 млрд російських рублів й збанкрутував.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ForPost.

Арбітражний «суд» окупованого Севастополя визнав ТОВ «Судноремонтний завод «Південний Севастополь» банкрутом і відкрив конкурсне провадження.

Відповідно до опублікованого рішення, у жовтні 2019 року на підприємстві була введена процедура спостереження, за цей час тимчасовим керуючим було складено реєстр вимог кредиторів.

Відповідно до реєстру, завод заборгував в цілому 1,6 млрд російських рублів. При цьому на 1 січня 2018 року балансова вартість майна заводу склала 74,7 мільйонів рублів.

Відновлення платоспроможності та продовження діяльності підприємства окупанти визнали недоцільним.

"Беручи до уваги аналіз фінансового стану боржника, рішення зборів кредиторів боржника, суд приходить до висновку про визнання боржника неспроможним (банкрутом) і відкриття щодо боржника процедури банкрутства - конкурсного провадження", - йдеться в рішенні окупаційного «суду».

ТОВ «Судноремонтний завод «Південний Севастополь» веде свою історію з 1947 року і розташовується в акваторії Севастопольського морського рибного порту. Підприємство здійснювало ремонт, модернізацію і переобладнання судів усіх типів і класів. За період існування підприємства було відремонтовано, модернізовано і переобладнано більш 200 судів. Загальна протяжність причалів складає близько 820 метрів.

Коментарі
Додати коментар