До новин

Акціонер банку «Фінанси та Кредит» Жеваго вніс в його капітал 1,5 млрд грн

14 липня, 2015
Санація
Акціонер банку «Фінанси та Кредит» Жеваго вніс в його капітал 1,5 млрд грн

Новий акціонер банку «Фінанси та Кредит» - компанія Forth Asset Management Ltd (пов’язана із Константином Жеваго) - вніс в його капітал 1,519 млрд гривень.

Про це заявив в.о. голови банку «Фінанси та Кредит» Віктор Голуб, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ФінМайдан.

За словами Голуба, це відбулося в результаті конвертації субборгу капіталу, в результаті чого докапіталізація склала 28,2% від статутного капіталу банку.

«Сталося те, що ми повинні були зробити відповідно до меморандуму Світового банку і МВФ - збільшити до 1 липня статутний капітал на 1,972 млрд гривень. А щодо того, хто увійшов, то Bloomshine Ltd. не є акціонером банку. Їй повернуть гроші в повному обсязі, - пояснив пан Голуб. - Суть угоди юридично тонка, в акціонери увійшла компанія Forth Asset Management. І далі ці дві компанії будуть працювати за принципом взаємозаліків їх зобов'язань», - сказав керівник банку.

Він також підтвердив, що Forth Asset Management Ltd входить в сферу інтересів Жеваго.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, наприкінці червня «Фінанси та Кредит» ухвалив рішення про збільшення статутного фонду.
Коментарі
Додати коментар