До новин

ДБР повідомило про підозру колишнім топ-менеджерам банку «Михайлівський»

19 лютого, 2020
Резонансні справи
ДБР повідомило про підозру колишнім топ-менеджерам банку «Михайлівський»

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у зловживанні повноваженнями та службовому підробленні колишньому голові правління ПАТ «Банк Михайлівський», двом заступникам голови правління та чотирьом членам Кредитного комітету банку.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація в Україні" із посиланням на пресслужбу ДБР.

Порушені кримінальні провадження за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що топ-менеджери банку безпідставно, з порушенням порядку видали кредити двом юридичним особам, котрі були пов’язані із колишніми власниками банку. При цьому посадовці банку розуміли, що  надані кредитні кошти не будуть повернуті. Дії підозрюваних завдали збитки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму 283 мільйони гривень.

Наразі продовжується розслідування інших епізодів злочинних дій колишнього керівництва банку та перевіряється можлива причетність до вчинення  злочину інших службових осіб та власників банку .

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід —  Департамент кіберполіції Національної поліції України.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує  штраф від 400 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Коментарі
Додати коментар