До новин

Закрилася знаменита британська автомобільна компанія Bristol Cars

06 березня, 2020
Банкрутство підприємств
Закрилася знаменита британська автомобільна компанія Bristol Cars

Приватна британська автомобільна компанія Bristol Cars припинила своє існування.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Motor Media Review.

Відповідне рішення було прийнято судом. Вже згадана компанія повинна розпродати свої активи, щоб погасити борги перед кредиторами. Даний бренд був створений ще в 1945 році.

Спочатку бренд представляв собою автомобільний підрозділ британської авіабудівної компанії Bristol Aeroplane Co. При створенні машин використовувалися розробки німецького виробника BMW.

У 1960 році Bristol Cars стає самостійною компанією. Лінійка бренду розрослася до декількох моделей, серед яких Fighter, Blenheim, Blenheim Speedster і Series 6.

Флагманська модель Fighter випускалася в період з 2004 по 2011 рік. Даний транспортний засіб оснащувався двигуном V10, об’єм якого дорівнює 8 літрів, а рівень потужності становить 1026 кінських сил. До 100 кілометрів на годину автомобіль розганявся за 3,5 секунди. Максимальна швидкість транспортного засобу становила 362 кілометри на годину.

У 2011 році Bristol Cars повідомляє про банкрутство. У тому ж році компанію придбала швейцарська фірма Kamkorp Autocraft, що входить до складу групи Frazer-Nash.

У 2017 році дебютував спорткар Bristol Bullet. Дана машина мала 4,8-літровий двигун V8 потужністю 400 кінських сил. До 100 кілометрів на годину автомобіль розганявся за 4 з гаком секунди.

Коментарі
Додати коментар