До новин

Суд на вимогу Укрексімбанку арештував збанкрутілий холодильний комплекс «Айс Термінал»

06 березня, 2020
Банкрутство підприємств
Суд на вимогу Укрексімбанку арештував збанкрутілий холодильний комплекс «Айс Термінал»

2 березня Північний апеляційний госпсуд задовольнив заяву Укрексімбанку про забезпечення позову та в рамках справи №911/1902/17 наклав арешт на низку активів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

Так, арешт наклали:

- на комплекс по зберіганню, виробництву та переробці продуктів харчування (площа складу - 19,9 тис кв м) за адресою: Київська обл., Броварський район, смт Велика Димерка, вул. Броварська, 152 та земельну ділянку площею 26,9 га, які належать ТОВ “Айс Термінал”;

- основні засоби (в т.ч. холодильне обладнання), які перебували в заставі Укрексімбанку та належать ТОВ “Меган Альянс”.

Нагадаємо, 11.12.2019 Госпсуд Київської області задовольнив позов Укрексімбанку та визнав недійсними результати другого повторного аукціону з продажу нерухомого майна ТОВ «Айс Термінал», який був проведений 06.06.2019 та переможцем на якому стало ТОВ «Меган Альянс» (організатор торгів – «Укрспецлісбіржа»).

Суд виніс це рішення у межах згаданої справи №911/1902/17 про банкрутство ТОВ «Айс Термінал». Наразі ця компанія на ліквідації. Обсяг визнаних вимог Укрексімбанку - 1 млрд грн, з яких 685,3 млн грн - четверта черга, 129,9 млн грн - шоста черга, ще 215 млн грн - забезпечені іпотекою майна банкрута.

Предмет спору - комплекс по зберіганню, виробництву та переробці продуктів харчування (площа складу - 19,86 тис кв м) за адресою: Київська обл., Броварський район, смт Велика Димерка, вул. Броварська, 152; земельна ділянка, площею 26,9 га за адресою: Київська обл., Броварський район, селищна рада Великодимерська.

ТОВ «Меган Альянс» на аукціоні придбало відповідне майно за 27,4 млн грн.

Госпсуд Київської області дійшов висновку, що при підготовці та проведенні аукціону було порушено низку процедур, через що в ньому взяло участь обмежене коло потенційних покупців, що в свою чергу мало наслідком «порушення конкурсних засад проведення торгів та, відповідно, продаж майна за заниженою ціною».

Коментарі
Додати коментар