До новин

Хакери атакували сайт НААУ

06 березня, 2020
Події
Хакери атакували сайт НААУ

Національна асоціація адвокатів України звернулась до поліції та кіберполіції з приводу хакерської атаки на сайт www.unba.org.ua.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на сторінку НААУ у Facebook.

Напад на сервер порталу НААУ розпочався 2 березня після 22 години. Атака вивела з ладу мережеву підсистему серверу. Фахівці компанії Mirohost підключили захист від атак, але цього було не достатньо і час від часу сервер виходив з ладу. 4 березня 2020 року, близько 12 години, була здійснена атака на зовнішню офісну адресу серверу, спрямована на блокування роботи офісу в мережі Інтернет.

Таким чином, починаючи з 23 години 02 березня 2020 року сайт не працює у нормальному режимі.

У вказаних противоправних діях НААУ вбачає ознаки злочинів, передбачених ст. 361 КК України «несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку», ст. 361-1 КК України «створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут».

З огляду на вищевикладене, керуючись ст. 214, 215 КПК України, Національна асоціація адвокатів України звернулась до органів Нацполіції для вжиття всіх заходів по виявленню правопорушника та усунення наслідків несанкціонованих дій, що були вчинені щодо сайту НААУ.

За зверненням НААУ Нацполіцією вже розпочаті заходи, направлені на встановлення джерела хакерської атаки.

Водночас, НААУ запевняє, що відомості, розміщені на сайті www.unba.org.ua, захищені найновішими інструментами безпеки, що унеможливлює їх використання у злочинних діях.

Національна асоціація адвокатів України просить вибачення за незручності та робить все можливе, аби сайт запрацював у нормальному режимі.

Коментарі
Додати коментар