До новин

Суд скасував арешт рахунків та майна "Укртрансгазу"

13 березня, 2020
Резонансні справи
Суд скасував арешт рахунків та майна "Укртрансгазу"

Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційні скарги "Укртрансгазу" у справі щодо неправомірного стягнення з підприємства 2 млрд грн.

Про це пише пресслужба "Нафтогазу" у Twitter, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Зазначається, що скасовані попередні ухвали суду про заміну способу виконання рішення та про зміну сторони виконавчого провадження, які були винесені на користь позивачів –ТОВ "Фінансова компанія "Фін – Інвест" та ПрАТ "Укренергозбут".

"Зараз Укртрансгаз очікує на розблокування своїх рахунків державним виконавцем.

Станом на сьогодні з рахунків УТГ вже списано більше 226 млн грн на користь приватних компаній-позивачів. Наразі зусилля Укртрансгазу будуть спрямовані на повернення незаконно списаних коштів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 лютого держпідприємство "Укртрансгаз" звернулось до Ради нацбезпеки і оборони з приводу арештів усіх рахунків та активів компанії за рішенням суду.

Після накладання арешту приватним виконавцем на рахунки і майно Укртрансгазу на користь ТОВ "Фінансова Компанія "Фін - Інвест", з рахунків держпідприємства списали вже 50,3 млн грн. Приватний виконавець відкрив провадження щодо стягнення коштів з компанії "Укртрансгаз" на користь "Фінансова компанія "Фін-Інвест". На все майно "Укртрансгазу" і кошти на рахунках накладено арешт.

Справа стосується рішення Арбітражного суду Києва від 2007 року у справі про постачання газу споживачам ЗАТ "Укренергозбут". В УТГ вважають дане рішення неправомірним, а дії "Укренергозбуту" і "Фінансової компанії" Фін-Інвест" щодо стягнення такими, які мають ознаки шахрайства.

У зв'язку з цим УТГ звернулося до Державного бюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро.

Коментарі
Додати коментар