До новин

Справа Суркісів і Приватбанку: Верховний Суд оголосив перерву на невизначений термін

17 березня, 2020
Резонансні справи
Справа Суркісів і Приватбанку: Верховний Суд оголосив перерву на невизначений термін

Велика Палата Верховного суду оголосила перерву на невизначений термін у розгляді касаційної скарги НБУ, Кабміну і Приватбанку на рішення судів нижчих інстанцій у справі за позовом сім`ї Суркісів про скасування рішень НБУ про визнання їх пов`язаними з Приватбанком особами та визнання недійсними договорів обміну їх коштів у банку сумою понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплених державою за 1 грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як уточнили в прес-службі Приватбанку, суд завершив вивчення матеріалів справи.

"Суд оголосить дату наступного засідання окремим документом і з урахуванням епідеміологічної ситуації", - повідомив юридичний радник Приватбанку Андрій Пожидаєв журналістаСудове засідання почалося із запізненням на годину і тривало більше 9,5 годин.

Нагадаємо, вердикту Верховного Суду в цій справі очікує Шостий апеляційний адмінсуд, який би розглядав апеляцію рішення Окружного адмінсуду про визнання незаконним націоналізації Приватбанку, а також Госпсуд Києва в справі за позовом Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій Приватбанку.

Приватбанк, згідно з наявною інформацією, раніше вже виконав рішення судів першої та апеляційної інстанцій на користь Суркісів, однак для Нацбанку, Мінфіну і банку, крім цих виплат, важливим є питання відстояти законність процедури bail-in, оскільки в разі програшу шляхом сім`ї Суркісів, найімовірніше, підуть інші учасники цієї процедури, загальна сума якої перевищує 29 млрд грн. Крім цього, визнання її незаконною поставить під питання і всю націоналізацію Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар