До новин

Засновники ТОВ «МіК» тиснуть на суд у справі про банкрутство товариства – суддя

27 квітня, 2020
Банкрутство підприємств
Засновники ТОВ «МіК» тиснуть на суд у справі про банкрутство товариства – суддя

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Михайло Ніколенко повідомляє про тиск на суд засновників ТОВ «МіК», у діях яких Вищою радою правосуддя вже було встановлено ознаки втручання в діяльність судді.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на пресцентр судової влади України.

Ніколенко повідомляє, що до його провадження передано справу про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю «МіК». Зазначена справа перебуває у провадженні Господарського суду Дніпропетровської області з 2015 року. Під час розгляду справи склад суду змінювався чисельну кількість разів. Такі зміни складу суду викликані діями засновників ТОВ «МіК» та з ними осіб.

Як зазначає суддя, дії засновників ТОВ «МіК» мають деструктивний процесуальний та позапроцесуальний характер (в тому числі: аморальна поведінка в залі судових засідань та приміщенні суду, провокація конфліктів, провокування бійок з іншими учасниками судового процесу, публічні мітинги перед судом, публікації щодо судців у ЗМІ та Інтернеті, подання безкінечних заяв про відвід судді, подання невиправданих апеляційних та касаційних скарг, ініціювання кримінальних проваджень проти суддів за надуманими звинуваченнями, створення штучних конфліктів інтересів) та позбавлені реального процесуального змісту.

«Це лише технічні способи створення ситуації залякування і напруження, перешкоджання розгляду справи і є, на мій, погляд, безпосереднім втручанням в професійну діяльність судді під час здійснення правосуддя, – переконаний суддя. – Такі дії мають систематичний характер і не залежать від персони судді, в провадженні якого перебуває справа».

Зокрема, дії засновників ТОВ «МіК» вже були підставою для звернення з аналогічним повідомленням суддею Бєлік В.Г. За результатом розгляду цього звернення Вищою радою правосуддя рішенням № 1133/0/15-19 від 11 квітня 2019 року встановлено, що дії засновників ТОВ «МіК» та пов’язаних з ними осіб мають ознаки втручання в діяльність судді.

Однак, протиправна діяльність засновників «МіК» та пов’язаних із ними осіб не припинилась.

Суддя повідомляє, до суду було подано чергову заяву про відвід судді, мотивовану тим, що ухвалою Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська від 29 квітня 2020 року було зобов'язано уповноважену службову особу прокуратури Дніпропетровської області відповідно до вимог ст. 214 КПК України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення Ніколенком М.О. як суддею кримінального правопорушення та розпочати розслідування у кримінальному провадженні.

Суддею були направлені запити до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська та Прокуратури Дніпропетровської області з проханням підтвердити чи спростувати вказану інформацію. На запити були отримані відповіді, які підтвердили внесення до ЄРДР відомостей про вчинення кримінального правопорушення суддями Господарського суду Дніпропетровської області. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташоване у м. Полтаві.

Суддя Ніколенко М.О. вважає, що такі представників ТОВ «МіК» спрямовані на створення ситуації залякування і напруження, перешкоджання розгляду справи та мають ознаки втручання у діяльність судді, а саме тиску на суд з метою домогтися винесення неправосудних рішень у справі на користь ТОВ «МіК».

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень судді про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Коментарі
Додати коментар