До новин

Верховний суд відклав розгляд справи Суркісів по Приватбанку через тиск на суддів

28 квітня, 2020
Резонансні справи
Верховний суд відклав розгляд справи Суркісів по Приватбанку через тиск на суддів

ВС відклав розгляд справи щодо законності конвертації 1 млрд грн рахунків сім'ї Суркісів під час націоналізації Приватбанку через тиск на суддів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Також повідомляється, що Верховний суд заявить в прокуратуру і Вищу раду правосуддя через тиск на суддів.

Раніше в НБУ називали рішення по цій справі "найважливішим за останні 3 роки", рішення на користь Суркісів "активує" розгляд Шостим апеляційним суд можливість повернутися до розгляду справи про скасування націоналізації Приватбанку.

Також у разі перемоги сім'ї Суркісів, аналогічні справи судів, які розглядають позови інших пов'язаних з Коломойським осіб можуть спричинити за собою втрату для НБУ не тільки 1 мільярда гривень Суркісів, а ще близько 30 мільярдів.

Ключові судові справи щодо Приватбанку

Нагадаємо, 25 лютого Печерський районний суд зобов'язав Приватбанк заплатити депозити офшорним компаніям братів Суркісів на суму понад 200 млн доларів.

У лютому компанія Lumil Investments LLP і держвиконавець звернулися до Печерського райсуду Києва з проханням роз'яснити рішення цього суду від 9 лютого 2017 року про забезпечення позову пов'язаних з братами Суркісами компаній у справі про націоналізацію Приватбанку.

Рішенням НБУ в 2016 році Суркіси були визнані інсайдерами Приватбанку. НБУ вказував, що Ігор Суркіс і Коломойський – акціонери телеканалу "1+1", що свідчить про зв'язок Суркісів з Приватбанком.

У Ігоря Суркіса в Приватбанку на рахунку був 151 млн грн, у Поліни Ковалик (дружини Григорія Суркіса) – 514,1 млн грн, у Григорія Суркіса – 163,1 млн грн, Марини Суркіс (дочка Ігоря Суркіса) – 174,5 млн грн, Рахміля Суркіса (батько братів Суркісів) – 44,8 млн грн. Сім'я Суркісів домагається в українських судах скасування рішення про визнання їх пов'язаними з банком особами.

Коментарі
Додати коментар