До новин

Аеропорт «Київ» просить державу про фінпідтримку: без неї можливе банкрутство

05 травня, 2020
Банкрутство підприємств
Аеропорт «Київ» просить державу про фінпідтримку: без неї можливе банкрутство

Міжнародний аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського попросив про допомогу у президента України та Кабміну.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на звернення летовища.

У своєму зверненні підприємство просить:

1. Про надання безповоротної фінансової допомоги в сумі 22,0 млн грн грн для виплати зарплат та підтримки аеродрому, аеропорту в робочому стані "на період зупинки роботи аеропорту і закінчення карантину до досягнення пасажиропотоку 20 000 пасажирів на виліт в місяць".

2. Усунення будь-яких обмежень для Міжнародного аеропорту «Київ» в частині виконання рейсів на період призупинення польотів ("зараз преференції на виконання польотів транспортної, бізнес-авіації та евакуаційних рейсів надані виключно аеропорту Бориспіль").

3. Надання цільової субсидії в розмірі $15 на одного пасажира, для надання знижок авіакомпаніям на період 1,5-2 роки для відновлення пасажиропотоку.

4. Допомога в рефінансуванні кредиту в сумі 28 млн дол США "під мінімальний відсоток і з довгостроковим терміном погашення".

5. Надання пільги по податку на землю

«Відсутність державної підтримки та фінансової допомоги приведе до припинення діяльності міжнародного аеропорту «Київ», а саме банкрутства ТОВ "Мастер-Авіа" та КП МА «Київ» (Жуляни), знищенню інфраструктури аеропорту, розвалу трудових колективів професіоналів авіаційної діяльності, безробіттю, відсутності платежів в місцевий та державний бюджети», - йдеться в зверненні підприємства.

За даними держреєстру, серед кінцевих бенефіціарів ТОВ «Мастер-Авіа» - Василь Хмельницький (один з колишніх акціонерів збанкрутілого банку «Хрещатик»).

Коментарі
Додати коментар