До новин

Ліквідатор збанкрутілого банку «Капітал» завдав державі 5-мільйонні збитки

12 травня, 2020
Резонансні справи
Ліквідатор збанкрутілого банку «Капітал» завдав державі 5-мільйонні збитки

Прокуратура Києва виявила розтрату активів банку «Капітал» ліквідатором фінустанови. Фонду гарантування вкладів фізосіб завдано збитків на суму понад 5 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на пресслужбу ФГВФО.

За даними Фонду, факти зловживань були виявлені у 2017 році. Тоді ж Фонд зібрав і передав до правоохоронних органів відповідні матеріали.

За результатами розслідування, проведеного на основі цих даних, слідство встановило, що підозрюваний, перебуваючи на посаді уповноваженої особи Фонду на ліквідацію ПАТ «АКБ Капітал», достеменно знаючи про наявну заборгованість перед банком у окремих позичальників, безпідставно підтверджував відсутність у них такої заборгованості.

В результаті вказаних дій з низки об’єктів заставного майна (житлової та комерційної нерухомості) були незаконно зняті обтяження та заборона на відчуження, що у подальшому призвело до фактичної втрати цих активів для банку.

Висновками судово-економічних експертиз станом на теперішній час підтверджено збитки, завдані Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на суму понад 5 млн гривень.

За результатами розслідування колишньому уповноваженому ФГВФО повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Коментарі
Додати коментар