До новин

Приватбанк вимагає переглянути справи А-Банку та ФК «Динамо Київ»: хоче відшкодування 400 мільйонів

26 травня, 2020
Резонансні справи
Приватбанк вимагає переглянути справи А-Банку та ФК «Динамо Київ»: хоче відшкодування 400 мільйонів

Приватбанк 22 травня звернувся до Окружного адмінсуду Києва і Шостого апеляційного адмінсуду із заявами про перегляд за новими обставинами постанов суду у справах за позовами А-Банку та «ФК «Динамо Київ», які належать родині Суркісів - згідно цим постановам у 2018 році з Приватбанку стягнули 407 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу держбанку.

«Підставою для подачі заяв стало встановлення Приватбанком обставини, що сам Ігор Суркіс підтвердив  свою спільну власність з колишнім акціонером Приватбанку Ігорем Коломойським у медіагрупі «1+1». Таке підтвердження міститься в позові пана Суркіса, що був поданий співвласником «А-Банку» наприкінці минулого року до суду в Лондоні. Це є однією з підстав для висновку про його пов'язаність з Приватбанком», - йдеться у повідомленні.

«Обставина володіння і розпорядження часткою в телеканалі 1+1 спростовувалась і спростовується паном Суркісом та пов'язаними з родиною Суркісів компаніями в Україні. Українські суди задовольнили позови А-Банку та ФК «Динамо «Київ», серед іншого, на підставі  висновку про відсутність у пана Суркіса права власності на частку у медіагрупі 1+1, - додали у банку.

У Приватбанку вважають, що рішення у вказаних мають бути переглянуті за нововиявленими обставинами та має бути підтверджена законність визначення Ігоря Суркіса пов'язаною з Приватбанком особою.

Нагадаємо, 15 червня 2020 року Велика Палата Верховного Суду продовжить розгляд справи за позовом родини Суркісів про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з  Приватбанком особами та про визнання нечинними договорів обміну їх депозитів на 1 млрд грн на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації.

Коментарі
Додати коментар