До новин

ФГВ ввів свого адміністратора до банку «Капітал»

22 липня, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ ввів свого адміністратора до банку «Капітал»

Національний банк України 20 липня 2015 року відніс ПАТ «АКБ «Капітал» до категорії неплатоспроможних, а 21 липня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запровадив у ньому тимчасову адміністрацію.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

«На підставі постанови правління Національного банку України від 20.07.2015 р. № 466/БТ «Про віднесення публічного акціонерного товариства «Акціонерно-комерційний банк «Капітал» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 20.07.2015 р. № 140 «Про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ «АКБ «Капітал», згідно з яким з 21.07.2015 р. запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду на тимчасову адміністрацію в ПАТ «АКБ «Капітал», - йдеться у рішенні Фонду.

Уповноваженою особою Фонду на тимчасову адміністрацію призначено співробітника відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Миколу Лемеша.

Тимчасову адміністрацію запроваджено строком на 3 місяці - з 21 до 20 липня 2015 року включно.

Згідно із повідомленням НБУ, фінустанова віднесена до категорії неплатоспроможних через незадовільну якість активів та ризик ліквідності. У регулятора зазначили, що, незважаючи на зусилля з боку власника істотної участі, стабілізувати роботу банку не вдалося.

«Причиною цього стало те, що переважна більшість активів банку та частина операційних потужностей залишилась на тимчасово окупованій території, у зв’язку з чим неможна забезпечити ні надходження грошового потоку для задоволення потреб вкладників та кредиторів, ні відповідний рівень управління ризиками», - пояснили у прес-службі.

Нагадаємо, «Капітал» - один з перших українських комерційних банків, заснованих в Донбаському регіоні більше 20 років тому - 1991 року. За даними НБУ станом на 30 червня, сини покійного донецького бізнесмена і політика Євгена Щербаня - Руслан і Євген - безпосередньо і опосередковано контролюють 35% акцій банку. Ще 24,73% належить Віолетті Епель, 15,45% - Тетяні Поляковій.

За даними НБУ, станом на 1 квітня за розміром активів банк займав 61-ше місце (1,99 млрд гривень) серед 133 діючих банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банки «Радикал» і «Столичний» визнано неплатоспроможними.

Коментарі
Додати коментар