До новин

ДФС розслідує причетність співробітників Альфа-Банку до виплати "тіньової" зарплати бізнесу

01 липня, 2020
Резонансні справи
ДФС розслідує причетність співробітників Альфа-Банку до виплати "тіньової" зарплати бізнесу

Шевченківський районний суд схвалив клопотання Державної фіскальної служби, в зв'язку з матеріалами слідчих, на продовження терміну досудового розслідування у справі про змову працівників Альфа-Банку та інших банків з представниками бізнесу щодо зарплатних виплат працівникам підприємств без сплати податків і зборів.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Інтерфакс-Україна.

ДФС вважає, що для ухилення від податків, банки нараховували зарплату, імітуючи готівкове поповнення карт для виплат через POS-термінали. За даними служби, це призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами реального сектора економіки.

Відзначається, що у відділеннях Альфа-Банку фахівці банку активно продають послуги з обслуговування зарплатних проектів як офіційно, так з розсилкою коштів на картки для виплат.

"У банківській установі розроблена система преміювання (заохочення) працівників банку за результатами залучення клієнтів на зарплатні проекти, обов'язково в тому числі на неофіційні. У свою чергу посадові особи Альфа-Банку отримують комісійну винагороду в розмірі близько 2-2,5% з перерахованих коштів", - йдеться в ухвалі суду.

В подальшому частину отриманих коштів перераховується на безтоварні операції, зокрема оплату фінансових послуг, оплати за кредитом, надання фінансових гарантій або шляхом інкасації доставляється в каси Альфа-Банку.

Відзначається, що підприємства укладали договори в частині виплати офіційної заробітної плати - пакетної програми в ряді комерційних банків України, а також другий, не облікованої зарплати, отримуючи переважно від 5 тис. Грн на карту для виплат, яку оформляли паралельно з основною за вказівкою керівництва підприємства при працевлаштуванні на роботу.

На 1 травня 2020 року Альфа-Банк за розміром загальних активів займав 6-е місце (93,486 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні банків.

Коментарі
Додати коментар