До новин

PG&E вийшла з банкрутства

06 липня, 2020
Банкрутство підприємств
PG&E вийшла з банкрутства

Генеруюча PG & E Corp. вийшла з процедури банкрутства, створивши траст для виплати компенсацій постраждалим від лісових пожеж в Каліфорнії в 2017-2018 рр., причиною яких стала неправильна робота обладнання компанії.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Los Angeles Times.

PG&E повідомила релізі, що вже вклала в траст $5,4 млрд і 22,19% своїх акцій. Компанія направить в траст ще $1,35 млрд двома траншами в 2021-2022 рр.

Створення трасту передбачено планом реорганізації компанії, який був схвалений Судом з банкрутств, Комісією з комунального обслуговування Каліфорнії і більш ніж 85% постраждалих від лісових пожеж.

Крім цього, PG&E врегулювала претензії влади окремих міст і округів на суму близько $1 млрд і позов страховиків на $11 млрд.

Вихід з процедури банкрутства дозволив компанії вступити в страховий фонд, створений відповідно до закону штату про відповідальність комунальних підприємств в разі виникнення лісових пожеж. PG&E вклала в фонд приблизно $5 млрд.

Компанія оновила склад ради директорів.

Як відомо, PG&E пройшла через процедуру банкрутства вдруге за 16 років. Коли компанія вийшла з банкрутства в минулий раз, в 2004 році, тарифи на електроенергію підскочили, і керівництво компанії сконцентрувалося на отриманні прибутку замість модернізації своїх мереж.

Коментарі
Додати коментар