До новин

Приватбанк подав другий доповнений позов до Коломойського та Боголюбова у США

28 липня, 2020
Резонансні справи
Приватбанк подав другий доповнений позов до Коломойського та Боголюбова у США

Приватбанк у липні 2020 року подав у Канцлерський суд Делавера (Delaware Chancery Court, США) другий доповнений позов до колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова і пов'язаних з ними компаній.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"У другому доповненні ПриватБанк розвинув і поліпшив свою правову аргументацію і доказову базу в світлі позиції, зайнятої відповідачами", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що додаток не передбачає збільшення суми потенційних позовних вимог, уточнивши, що в даний час ПриватБанк формально не заявив жодних конкретних сум до стягнення, а сума сумнівних трансакцій, заявлених в позові, з урахуванням першого доповнення становить близько $750 млн.

Нагадаємо, у травні 2018 року Приватбанк ініціював судовий розгляд в Канцлерського суді штату Делавер щодо Коломойського і Боголюбова, а також інших фізичних і юридичних осіб.

Пізніше, в грудні 2019 року Приватбанк подав доповнену позовну заяву, яка містить опис схеми з використанням інвестиційних рахунків Renaissance Advisory Services Limited (Bermuda) на суму близько $ 86 млн.

В прес-службі банка уточнили, що всупереч поширеній в ряді ЗМІ інформації, в позові не проводиться будь-який зв'язок цієї компанії з російським інвестиційним банком "Ренесанс-Капітал".

Раніше Приватбанк стверджував у своєму позові у США проти Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, що колишні власники відмили коштів на майже 800 мільйонів доларів.
Коментарі
Додати коментар