До новин

Сумнівне банкрутство у Львові: справа фірми «Гален-Експерт»

03 серпня, 2020
Банкрутство підприємств
Сумнівне банкрутство у Львові: справа фірми «Гален-Експерт»

У Львові через госпсуд розпочато банкрутство ТОВ «Гален-Експерт», яке ще кілька місяців тому було зареєстровано в Києві та мало іншу назву - ТОВ «Агапіт Лтд».

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Galinfo.

Йдеться про фірму, яка фігурувала в резонансному кримінальному провадженні про заволодіння майном ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан», що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

Відомо, що дане кримінальне провадження розслідується Головним слідчим управління Генеральної прокуратури України дотепер.

Рішення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Гален-Експерт» нещодавно ухвалив суддя Господарського суду Львівської області Андрій Морозюк – за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Енерджі Кепітал», визнавши вимоги даного кредитора в розмірі 27 395 317 грн. 85 коп. основного боргу та 21 020 грн. 00 коп. - судового збору.

Із тексту ухвали суду також вбачається, що підприємство-боржник станом на 02.04.2020 року називалось ТОВ «Агапіт ЛТД» та було зареєстровано в Києві. А вже наступного дня було змінено повне найменування юридичної особи – на ТОВ «Гален-Експерт» та змінено її місцезнаходження – на адресу: м. Львів, вул. Івана Миколайчука, буд. 2.

Водночас відомості із Єдиного державного реєстру судових рішень свідчать про те, що ТОВ «Агапіт ЛТД» фігурувало в кримінальному провадженні про заволодіння майном ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан», що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

Дане кримінальне провадження було зареєстровано 20.03.2014 року за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Справа розслідувалась стосовно службових осіб ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан», які, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб із невстановленими службовими особами інших юридичних осіб, у період 2012-2016 років вчиняли дії, спрямовані на створення штучного кредиторського боргу товариства, умисно доводячи його до банкрутства. А у подальшому - заволоділи майном ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан».

За даними порталу YouControl, у даний час кінцевим бенефіціарним власником та засновником ТОВ «Гален-Експерт», яке спеціалізується на оптовій торгівлі фармацевтичними товарами, є Коваль Костянтин Сергійович.

Щодо минулих власників, то у реєстрах містититься інформація наступна інформація. В 2019 році у їх числі були ТОВ «Консалтинг-Гамма» та Кожухар Денис Миколайович. У 2018 році - компанія «ТЕОХАРІДЕС СОТЕРАКІС» (Кіпр).

Попереднє засідання суду у справі про банкрутство ТОВ «Гален-Експерт» призначено на 11 серпня 2020 року.

Коментарі
Додати коментар