До новин

Апеляційний суд закрив справу про банкрутство Білоцерківської ТЕЦ

07 серпня, 2020
Банкрутство підприємств
Апеляційний суд закрив справу про банкрутство Білоцерківської ТЕЦ

Північний апеляційний госпсуд своєю постановою від 24.06.2020 задовольнив апеляційну скаргу ПрАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» та скасував ухвалу Госпсуду Київської області від 14.04.2020, якою за заявою ТОВ «Фінансова компанія «Інвестохіллс Веста» було відкрито провадження в справі про банкрутство ТЕЦ.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Фінбаланс.

Згідно з судовими матеріалами, ТОВ «Фінансова компанія «Інвестохіллс Веста» заявляє про вимоги до ПрАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» на 1,25 млрд грн.

Серед засновників ТОВ "ФК «Інвестохіллс Веста» - Андрій Волков, екс-глава Альфа-Банку та екс-глава Нацкомфінпослуг.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року фінкомпанія «Інвестохіллс Веста» придбала у ФГВФО активи банку «Фінанси та кредит» (який належав Костянтину Жеваго), серед них - у т.ч. права вимоги до ПрАТ «Росава» (теж у процедурі банкрутства і теж пов’язане з Жеваго). Пов’язана з Жеваго компанія оскаржує продаж відповідного пулу активів Фондом гарантування для «Інвестохіллс Веста».

Північний апеляційний госпсуд у постанові від 24.06.2020 вказав, що суд першої інстанції «залишив поза увагою наявність судового спору щодо законності проведення електронних торгів та укладення за їх результатом договору про відступлення прав вимоги від 06.12.2019 року, яка розглядається господарським судом міста Києва - справа №910/2709/20».

Майновий комплекс «Білоцерківської теплоелектроцентралі» був переданий в іпотеку для НБУ як забезпечення боргів банку «Фінанси та кредит» по рефінансуванню.

Коментарі
Додати коментар