До новин

В США збанкрутували дві великі мережі супермаркетів, Amazon займе їхні будівлі

11 серпня, 2020
Банкрутство підприємств
В США збанкрутували дві великі мережі супермаркетів, Amazon займе їхні будівлі

Найбільший в США власник торгових центрів – Simon Property Group запропонував Amazon задіяти в якості розподільних хабів площі, що звільняються збанкрутілими мережами універмагів.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Інтерфакс.

За словами джерел газети, мова йде про площі, які раніше займали  J.C. Penney і Sears Holdings. Обидві мережі оголосили про банкрутство і зараз реорганізовують бізнес, закриваючи десятки магазинів по всій країні.

Simon Property є власником 63 молів, де якірним орендарем є J.C. Penney, і 11 молів, де працює Sears.

Поки що неясно, скільки ТЦ запропонували ритейлеру Amazon, кажуть джерела WSJ.

Переговори двох компаній відображають ключові тренди, які були очевидні ще до пандемії коронавірусу і посилилися в ході поточної кризи: зниження відвідуваності торгових центрів і бум в сфері електронної комерції.

В останні роки традиційні магазини зазнають серйозних труднощів у зв'язку з тим, що все більше покупців вважає за краще робити покупки онлайн. Поширення коронавірусу, яке змусило торгові центри тимчасово закрити свої двері для покупців, погіршило ситуацію.

У період локдауну Amazon зіткнувся з різким зростанням попиту на свої послуги і, незважаючи на логістичні проблеми, завершив другий квартал з рекордним прибутком.

Раніше Amazon відзначав, що планує збільшити кількість розподільних центрів, розташованих поруч з населеними пунктами, щоб прискорити доставку, і угода з Simon Property відповідала б цим планам, зазначають експерти.

Акції Amazon додають 0,3% в ході попередніх торгів у понеділок. З початку цього року їх вартість злетіла на 71%.

Як ми писали, Amazon вміло скористалась коронавірусною кризою та отримала найбільший за всю історію квартальний прибуток.

Коментарі
Додати коментар