До новин

Приватбанк вимагає зняти суддю Вовка з розгляду справи Суркісів на $350 млн

12 серпня, 2020
Резонансні справи
Приватбанк вимагає зняти суддю Вовка з розгляду справи Суркісів на $350 млн

Приватбанк 10 серпня звернувся до Печерського районного суду Києва з заявою про відвід судді Вовка С.В. від розгляду цивільної справи про зобов'язання ПриватБанку повернути $350 млн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на пресслубу банку.

Йдеться про справу № 757/7499/17 за позовом 6 компаній-нерезидентів, пов'язаних із родиною Суркісів.

Ще 21 липня одна з компаній звернулась до Печерського райсуду з заявою про визначення порядку виконання ухвали суду від 09.02.2017 про забезпечення позову, якою без розгляду справи позов був фактично задоволений по суті і зобов'язано банк виконати умови депозитних договорів та повернути компаніям-нерезидентам $250 млн.

Ухвала суду від 09.02.2017 не є остаточною і оскаржується ПриватБанком в касаційному порядку у Верховному Суді.

За процесуальним законом заяву про визначення порядку виконання судового рішення мав би розглядати суддя, який розглядає справу по суті, або за його відсутності інший суддя, визначений за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

Проте в ПриватБанку повідомили, що суддя Вовк С.В., в порушення автоматизованого розподілу справ, та не дивлячись на те, що справу №757/7499/17 розглядає інший суддя, прийняв заяву від 21.07.20 до свого провадження і призначив її до розгляду в судовому засіданні на 14 серпня.

Через тиждень після того, як суддя Вовк С.В. незаконно прийняв заяву першої з компаній-нерезидентів до свого провадження, він, знову оминаючи систему автоматизованого розподілу справ, прийняв до розгляду спільну заяву вже інших 5 компаній-нерезидентів, в якій вони просять суд  збільшити їхні нібито "немайнові" вимоги на $100 млн.

"Це є порушенням процесуального законодавства, оскільки, вимагаючи від судді Вовка С.В. зобов'язати державного виконавця списати з рахунків державного ПриватБанку майже 10 мільярдів гривень, заявники намагаються протиправно перетворити немайнову вимогу (про зобов'язання виконання договорів) на майнову – стягнення коштів", - повідомили в ПриватБанку.

Згідно вимог процесуального законодавства, заява банку про відвід судді Вовка С.В. має бути розглянута іншим суддею Печерського районного суду м. Києва в строк до початку засідання, призначеного на 14 серпня.

Коментарі
Додати коментар