До новин

Лагуну оголосили підозру в справі на 30 мільйонів

31 серпня, 2020
Резонансні справи
Лагуну оголосили підозру в справі на 30 мільйонів

Поліція повідомила про підозру акціонеру та власнику АТ «Дельта Банк» в несплаті податку.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на пресслужбу Національної  поліції.

“Фігурант отримав іноземний дохід в сумі понад 150 мільйонів гривень. Проте обов’язкових платежів, передбачених законом, до державного бюджету не сплатив. Банкір завдав державі збитки на суму понад 30 мільйонів гривень.

Слідчі повідомили власнику банку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України, тобто в умисному ухиленні від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

На даний час досудове розслідування триває, поліцейські вживають заходи щодо обрання запобіжного заходу та накладення арешту на майно”, - йдеться в повідомленні поліції.

Нагадаємо, Нацполіція оприлюднювала повістку про виклик колишнього мажоритарного акціонера Дельта Банку Миколи Лагуна на 26 серпня для вручення повідомлення про підозру в кримінальному провадженні (№12015160160000210 від 03.03.2015), допиту як підозрюваного та вручення клопотання про обрання запобіжного заходу.

Згідно з ухвалою Печерського райсуду м. Києва від 11.07.2018, розслідування кримінального провадження №12015160160000210 здійснювалося в т.ч. “за фактами замаху на заволодіння невстановленими особами земельною ділянкою, власником якої є ТОВ «Іллічівський зерновий порт», заволодіння службовими особи ПАТ «Іллічівський олійножировий комбінат» шляхом зловживання своїм службовим становищем грошовими коштами АТ «Дельта Банк» в особливо великих розмірах та зловживання своїм службовим становищем службовими особами ТОВ «Іллічівський зерновий порт» і ТОВ «Стройбуд Іллічівськ», які, вступивши у злочинну змову з колишніми співробітниками ПАТ «Дельта Банк», з метою погашення заборгованості за кредитними договорами та зняття обтяження в ПАТ «Дельта Банк» на заставне майно надали фіктивні договори переуступки боргу”.

За даними ФГВФО, на початок 2020 року борг Дельта Банку перед Фондом становив майже 9 млрд грн, а перед НБУ - близько 5 млрд грн (по рефінансу).

ФГВФО заявляв, що ринкова вартість активів Дельта Банку була визначена незалежними оцінщиками на рівні 27,4 млрд грн, або 30% від суми, зазначеної “на папері” (94,27 млрд грн).

Коментарі
Додати коментар