До новин

Модний дім Escada оголосив про банкрутство

07 вересня, 2020
Банкрутство підприємств
Модний дім Escada оголосив про банкрутство

Німецький виробник одягу класу люкс Escada оголосив про банкрутство. Причиною стали зростанням конкуренції на ринку дорогого одягу і пандемія COVID-19.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на німецькі ЗМІ.

Повідомляється, що проблеми «Escada» почалися ще до нинішньої кризи – кілька років компанія була збитковою. Попереду –  реструктуризація, суд вже призначив розпорядника майна.

Це не перше банкрутство в історії «Escada».

Компанія була заснована в 1976 році, подружжям Маргарет і Вольфгангом Лей. Маргарет закінчила кар'єру супермоделі, а Вольфганг був бізнесменом. Назва компанії запозичена від імені ірландського скакуна, який переміг на скачках, на яких було присутнє подружжя.

Пік популярності «Escada» припав на 1990-і роки, коли вона була одним із найвідоміших виробників жіночого одягу класу люкс,. В той час колекції представляли Клаудія Шиффер, Сінді Кроуфорд і Наомі Кемпбелл, а одяг цього бренду носили принцеса Діана і шведська кронпринцеса Вікторія.

У 2009 року компанія оголосила про банкрутство, тоді її купила родина індійського мільярдера Лакшмі Міттала. Керувати компанією стала його невістка Мегха Міттал. Торік «Escada», все ще збиткова, була продана інвестфонду Regent.

Коментарі
Додати коментар