До новин

Державний Концерн РРТ більше не хоче домагатися банкрутства Інтертелекому

08 вересня, 2020
Банкрутство підприємств
Державний Концерн РРТ більше не хоче домагатися банкрутства Інтертелекому

CDMA-оператор Інтертелеком оплатив державному Концерну РРТ 7,5 мільйона гривень заборгованості за надані раніше послуги. Згідно домовленості, держпідприємство ініціювало процедуру відзиву банкрутства оператора.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на НВ.

Відповідна інформація опублікована на офіційному сайті Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ).

Як повідомляється, ТОВ Інтернаціональні телекомунікації (бренд Інтертелеком) виплатило Концерну РРТ першу частину заборгованості - 7,5 мільйона гривень (з близько 30 мільйонів загальної заборгованості). Завдяки оплаті Концерн РРТ «для подальшого врегулювання питання погашення залишку боргу більш ефективним для захисту державних інтересів Концерну чином» почав процедуру відзиву банкрутства Інтертелекому, ініційовану держпідприємством раніше.

За даними джерел, мова про реструктуризацію боргу вже не йде: найближчим часом в Інтертелекомі планують повністю погасити всю суму заборгованості.

Нагадаємо, наприкінці серпня Господарський суд Одеської області задовольнив заяву Концерну РРТ про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації». Прес-служба Концерну РРТ опублікувала заяву, що за станом на 31 серпня 2020 (день розміщення заяви) заборгованість Інтертелекому перед Концерном за надані послуги становила близько 30 мільйонів гривень, і, після двох реструктуризацій боргів оператора, на третю реструктуризацію в КРРТ піти не можуть, а «вирішення питання без судового розгляду не представляється можливим».

Менш ніж через добу заява зникла з сайту КРРТ, а прес-служба Держспецзв’язку звинуватила журналістів у використанні неперевіреної інформації та повідомила, що ініціювання процедури банкрутства Інтертелекому не було погоджено керівником Концерну РРТ, відстороненим від виконання обов’язків, з керівництвом ДССЗЗІ. У Держспецзв’язку також заявили, що знайшли вихід із ситуації і домовилися з Інтертелеком про погашення боргу.

Раніше CDMA-оператор Інтертелеком офіційно позбувся частот у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій, Донецькій і Луганській областях. У той же час Інтертелеком планує відновити використання 4 і 5 каналів CDMA-800 в Одеській області. Оператор повідомив телеком-регулятор про плани щодо поліпшення надання послуг в регіоні з подальшим переходом до стандарту LTE.

Коментарі
Додати коментар