До новин

Укрексімбанк оскаржив ліквідацію "Електроприладу", ціна питання - 3,4 млрд грн

11 вересня, 2020
Банкрутство підприємств
Укрексімбанк оскаржив ліквідацію "Електроприладу", ціна питання - 3,4 млрд грн

Укрексімбанк звернувся в Північний апеляційний госпсуд з апеляційною скаргою на ухвалу Госпсуду Києва від 22.06.2020, якою було затверджено звіт ліквідатора та ліквідовано ПАТ "Електроприлад" у зв’язку з банкрутством у справі №910/21472/17.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Фінбаланс.

Держбанк просить суд апеляційної інстанції скасувати ухвалу суду першої інстанції та передати цю справу на новий розгляд у Госпсуд м. Києва на стадію ліквідаційної процедури в іншому складі суду.

Згідно з судовими матеріалами, згідно з судовими матеріалам, в процесі ліквідаційної процедури було погашено кредиторські вимоги ПАТ «Електроприлад» на 55,2 млн грн.

16.04.2018 суд затвердив реєстр вимог кредиторів підприємства, включивши в нього в т.ч. вимоги Укрексімбанку на 3,25 млрд грн (з них 3,24 млрд грн - вимоги четвертої черги). Також суд окремо затвердив вимоги Укрексімбанку, які забезпечені заставою боржника на суму 155,5 млн грн.

Згідно з судовими матеріалами, ПАТ "Електроприлад" було поручителем й іпотекодавцем по боргам ТОВ “КоронАгро” (визнане банкрутом у липні-2017) перед Укрексімбанком. В іпотеку держбанку були передані корпуси та нежилі приміщення за адресою м. Київ, вул. Глибочицька, 17 заставною вартістю 155,5 млн грн.

За даними НКЦПФР, на кінець 2017 року власником 93,8% акцій ПАТ "Електроприлад" була компанія “Арпанет Холдингс Лімітед”. У держреєстрі її бенефіціаром вказаний Олександр Унинець.

За даними держреєстру, кінцевим бенефіціаром ТОВ “КоронАгро” є Віктор Тополов (екс-нардеп та екс-міністр вугільної промисловості).

Раніше Arpanet Holdings Limited пов’язували з дружиною В. Тополова, називаючи компанію одним з міноритаріїв KDD Group. Як повідомлялося, боргові зобов’язання KDD Group перед Укрексімбанком сягали 168 млн дол.

Коментарі
Додати коментар