До новин

ПАТ «Укрінком» відбив рейдерську атаку

18 вересня, 2020
Резонансні справи
ПАТ «Укрінком» відбив рейдерську атаку

Публічне акціонерне товариство «Українська інноваційна компанія» повідомляє про спробу рейдерського захоплення Товариства шляхом внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії  Офісу протидії рейдерству при Міністерстві юстиції України, текст якої надійшов до редакції порталу «Банкрутство & Ліквідація».

Згідно отриманої інформації, рейдери намагались змінити за допомогою «чорних» реєстраторів  керівництво компанії та отримати контроль над Товариством та його активами. А саме на місце голови правління «Укрінкому» Алли Ільюченко призначити уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «Укрінбанк» Артема Караченцова.

«Ініціатором рейдерського захоплення виступив ФГВФО. Формальним приводом для внесення змін до реєстру щодо керівництва «Укрінкому» мало бути Рішення виконавчої дирекції ФГВФО від 10.08.2020 року «Про продовження процедури виведення ПАТ «Укрінбанк» з ринку з призначення уповноваженої особи», - повідомляє прес-служба «Укрінкому».

За їхніми даними, Фонду було достеменно відомо про наявність Постанови Верховного суду у складі Касаційного адміністративного суду по справі №826/14033/17 від 09.08.2019 року відповідно до якої остаточно було визнано незаконною віднесення ПАТ «Укрінбанк» до категорії неплатоспроможних, та Ухвалу  Вищого адміністративного суду України по справі №826/5325/16  від 23.11.2016 року, відповідно до якої остаточно були скасовано процедуру ліквідації ПАТ «Укрінбанк» та припинено повноваження ліквідатора.

«Крім того, Фонду було відомо про наявність судової заборони щодо вчинення реєстраційних дії відносно ПАТ «Українська інноваційна компанія», яка була встановлена відповідно до ухвали Носівського районного суду Чернігівської області від 28.12.2017 року по справі № 741/1852/17, та яка залишається чинною донині», - говорить прес-служба Товариства.  Та додає: «Не зважаючи на ці судові рішення, Фонд вдався до завідомо злочинних дій, спрямованих на отримання контролю над ПАТ «Укрінком», при цьому залучивши для реалізації злочинного наміру державних реєстраторів ЦНАП Вишгородської міської ради Київської області та ЦНАП Рубіжанської міської ради Луганської області».

«Була застосована класична рейдерська схема.  Спочатку реєстратор у Вишгороді «вимкнула» відомості про наявність судової заборони щодо здійснення реєстраційних дій стосовно «Укрінкому». Потім до ЦНАП Рубіжанської міської ради Луганської області  надійшла заява від Артема Караченцова, який називав себе уповноваженою особою Фонду, й згідно рішення Виконавчої дирекції ФГВФО вимагав зареєструвати його керівником «Укрінкому», - прокоментували події представники юридичного департаменту компанії «Укрінком».

В результаті, спроба рейдерського захоплення «Укрінкому» була попереджена. Зараз Товариство та його активи продовжують знаходитися під повним контролем його власників та акціонерів, а компанія функціоную у звичайному робочому режимі.

При цьому, 16 вересня 2020 року на підставі заяви ПАТ «Укрінком» в Єдиному реєстрі досудового розслідування Рубіжанським відділом поліціі ГУНП в Луганській області було зареєстровано кримінальне провадження 12020130330000930 по факту невиконання працівниками Центру надання адміністративних послуг м. Рубіжне  рішення суду,  що має правову кваліфікацію кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу Украіни.

Нагадаємо: «Укрінбанк» наприкінці 2015 р. за рішенням Національного банку України був визнаний неплатоспроможним та відправлений на ліквідацію до Фонду гарантування. Але акціонери та менеджмент «Укрінбанку"», не погоджуючись з цим рішенням,  оскаржили його в судах, перереєстрували «Укрінбанк» як компанію «Укрінком», отримали в управління активи банку, та продовжують роботу з погашення боргів банку перед вкладниками.

Коментарі
Додати коментар