До новин

Суд визнав банкрутом "Київенерго" Ахметова

28 вересня, 2020
Банкрутство підприємств
Суд визнав банкрутом "Київенерго" Ахметова

Госпсуд Донецької області 24 вересня визнав банкрутом АТ “К.Енерго” (до серпня 2019 року називалося АТ “Київенерго”; кінцевий бенефіціар - Рінат Ахметов) та відкрив ліквідаційну процедуру.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Finbalance.

12 серпня суд включив у реєстр вимог кредиторів у т.ч. вимоги "Київгазу" (286,7 млн грн), “Нафтогазу” (162,4 млн грн), “Укртрансгазу” (674,8 млн грн), “Київводоканалу” (73 млн грн), ТОВ "Техпремпоставка" (1,1 млрд грн) тощо.

Ініціатор процедури банкрутства АТ "К.Енерго" - ПрАТ “Науково-виробнича компанія “Гірничі машини” (у держреєстрі кінцевим бенефіціаром значиться Вікторія Дзюба; як повідомлялося, у компанії можуть бути “партнерські” зв’язки з “Гірничими машинами”/Corum Group Р. Ахметова).

У серпні 2018 року “Київенерго” передало в управління для комунального підприємства "Київтеплоенерго" київські ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 (забезпечують теплоенергією близько 60% киян). Перед цим для "Київтеплоенерго" передали також тепломережі, котельні і районні теплостанції. Це було пов`язано із закінченням терміну дії договору між "Київенерго" та КМДА на управління енергооб`єктами комунальної власності.

У жовтні 2018 року "Київтеплоенерго", "Нафтогаз" і "Київенерго" підписали мирову угоду, за якою Київтеплоенерго" визнало себе правонаступником за борговими зобов`язаннями "Київенерго" перед "Нафтогазом" у розмірі майже 2,4 млрд грн.

У грудні 2018 року Кабмін погодив реструктуризацію боргу “Київтеплоенерго” перед “Нафтогазом”.

Коментарі
Додати коментар