До новин

На Pre форумі юристок обговорили майбутнє жінок у юридичній професії

12 жовтня, 2020
Події
На Pre форумі юристок обговорили майбутнє жінок у юридичній професії

9 жовтня відбувся Pre форум «Жінки у юридичній професії: погляд у нове десятиліття», який провела Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем».

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пост у Facebook КГС ВС.

У заході взяла участь суддя Верховного суду, секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС Ганна Вронська.

Під час панельної дискусії «Права жінок: погляд у нове десятиліття» Вронська, зокрема, наголосила на важливій просвітницькій ролі саме жінок-юристок.

«Ми, як жінки-юристки, знаємо межі дискреції та відповідальність за їх порушення, тому ми можемо більш професійно допомагати, надавати роз’яснення тим жінкам, які цього потребують у різних життєвих ситуаціях. Наприклад, є жінки, які хочуть займатися бізнесом, але не знають, із чого почати, є скривджені жінки, які зазнали насилля і хочуть захистити себе й свої права, але також не знають, як це робити. Тому саме жінки-юристки можуть і мають очолити цей просвітницький рух з метою роз’яснення прав, процедур, законів тим, хто готовий долучитися», сказала вона.

Учасниці форуму також обговорили багато фундаментальних питань, серед яких: що потрібно змінити у професії для забезпечення гендерної рівності в Україні; як юристки можуть бути каталізаторами змін; які виклики їх очікують у новому десятилітті тощо.

Коментарі
Додати коментар