До новин

Суд зупинив продаж майна у справі про банкрутство компанії Бахматюка, яке відсудив НБУ

15 жовтня, 2020
Резонансні справи
Суд зупинив продаж майна у справі про банкрутство компанії Бахматюка, яке відсудив НБУ

Госпсуд Києва відкрив провадження у справі про банкрутство ТОВ "Станіславська торгова компанія”, а також визнав вимоги ініціюючого кредитора - інвестфонду “Фавор” - на 1,19 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, інвестфонд “Фавор” викупив відповідні права вимоги у фінкомпанії “Авістар”, яка в свою чергу придбала їх у Фонду гарантування (первинним кредитором був ВіЕйБі Банк, який на ліквідації).

За даними держреєстру, кінцевим бенефіціаром ТОВ "Станіславська торгова компанія" є Олег Бахматюк, а інвестфонду “Фавор” - Оксана Козачок і Юрій Костробій (був членом наглядової ради Укрексімбанку).

Згідно з судовими матеріалами, ТОВ "Станіславська торгова компанія" було майновим поручителем ВіЕйБі Банку та банку “Фінансова ініціатива” по рефінансуванню, залученому в НБУ.

09.10.2020 Госпсуд м. Києва в рамках справи про банкрутство ТОВ "Станіславська торгова компанія” частково задовольнив клопотання інвестфонду “Фавор” і зупинив усі виконавчі провадження щодо боржника, а також зупинив реалізацію будь-якого рухомого та нерухомого майна ТОВ «Станіславська торгова компанія», що здійснюється держпідприємством “СЕТАМ”, у т.ч.

- зупинив публічні торги з продажу торгово-офісного комплексу, загальною площею 1685,8 кв.м., що знаходиться за адресою: Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Івасюка, буд. 62, загальною початковою ціною 13,3 млн грн, лот №444357, провадження №60731484 (стягувач - НБУ);

- зупинив публічні торги з продажу цеху по виробництву лікеро-горілчаних виробів загальною площею 12346,5 кв.м., що знаходиться за адресою: Івано-Франківська область, м. Івано-Франківськ, вул. Промислова, 29, загальною початковою ціною 41 млн грн, лот №445816, провадження №61409886 (стягувач - НБУ).

Коментарі
Додати коментар