До новин

Приватбанк просить Верховний Суд дозволити перегляд рішень судів щодо вимог банку Суркісів

22 жовтня, 2020
Резонансні справи
Приватбанк просить Верховний Суд дозволити перегляд рішень судів щодо вимог банку Суркісів

7 жовтня Велика Палата Верховного Суду прийняла до розгляду касаційну скаргу Приватбанку на ухвалу Шостого апеляційного адмінсуду від 22.06.2020 у справі №826/20239/16.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Вказаною ухвалою Приватбанку було повернуто без розгляду його заяву про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Київського апеляційного адмінсуду від 05.02.2018, якою - як і постановою Верховного Суду від 04.09.2018 - було залишено без змін постанову Окружного адмінсуду м. Києва від 17.05.2017 та скасовано рішення НБУ від 13.12.2016 про визнання Акцент-Банку Суркісів пов’язаною з Приватбанком особою, зобов’язано Приватбанк повернути Акцент-Банку 364 млн грн, які були списані з рахунків Акцент-Банку в Приватбанку (внаслідок примусової конвертації цих коштів в акції Приватбанку, які згодом викупив Мінфін за 1 грн разом з іншими акціями банку) в рамках процедури bail-in в ході націоналізації Приватбанку.

Свою заяву Приватбанк мотивував тим, що Ігор Суркіс визнав, що є бенефіціарним власником частки телевізійної групи “1+1 Медіа” (зокрема, часток у ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», ТОВ «Гравіс-Кіно», ПАТ «Телекомпанія «ТЕТ»).

Нагадаємо, в середині червня Велика Палата Верховного Суду частково задовольнила касаційні скарги НБУ, Кабміну і Приватбанку, скасувавши рішення судів нижчих інстанцій, які були винесені на користь сім`ї Суркісів у справі щодо пов`язаності їх з екс-акціонерами Приватбанку та щодо договорів примусового обміну їх коштів в банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (операція bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн.

Суд касаційної інстанції закрив провадження в цій адміністративній справі, але залишив за позивачами право звернутися з новим позовом до суду цивільної юрисдикції.

Днями генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що вказана справу була передана для розгляду в Печерському райсуді м. Києва.

У вересні Верховний Суд зупинив стягнення фірмами Суркісів з Приватбанку 350 млн дол.

Коментарі
Додати коментар