До новин

Суд закрив справу про банкрутство держпідприємства "Таврія"

06 листопада, 2020
Банкрутство підприємств
Суд закрив справу про банкрутство держпідприємства "Таврія"

3 листопада Господарський суд Запоріжжя закрив справу про банкрутство державного підприємства "Дослідне господарство "Таврія", що у Веселівському районі. Справа розглядалася з 2017-го року.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Суспільне.

Пів року тому майно та врожай підприємства заарештували, директора відсторонили й заборонили вести професійну діяльність. За словами працівників "Таврії", сума завданих підприємству збитків становила понад 100 мільйонів гривень. Вони неодноразово організовували під будівлею суду акції протесту. Вимагали від головуючого судді Олексія Юлдашева припинити процедуру банкрутства. Аби уникнути суспільного резонансу, 9 жовтня суд ухвалив рішення призначити для подальшого розгляду справи суддівську колегію.

Адвокат робочого колективу ДП "Таврія" Станіслав Грішин каже, що 3 листопада відбувся колегіальний розгляд справи по суті. Суд, за результатом розгляду клопотань Міністерства юстиції від державного підприємства "Таврія", прийняв рішення закрити провадження у справі про банкрутство.

"Це підприємство підлягається приватизації, воно знаходиться у приватизаційному списку. Стадія розпорядження майном, за законом, може тривати 170 днів, а фактично тривала більше двох років. Тому суд прийняв єдине законне рішення закрити впровадження у справі про банкрутство. Керувати підприємством буде законно призначений керівник, якого призначає національна Академія аграрних наук", - розповідає Станіслав Грішин.

Далі на підприємстві планують шукати врожай, який вилучили попередні арбітражні керуючі, і після цього він зник. До пошуків долучать правоохоронців.

Нагадаємо, 25 вересня у Господарському суді Запоріжжя відбулось судове засідання щодо правомірності банкрутства державного підприємства "Дослідне господарство "Таврія", що у Веселівському районі. Суд заслухав сторони конфлікту. Під час засідання відбулася акція протесту.

6 жовтня було зірване чергове судове засідання через нібито його замінування невідомими особами. Після чого суддя Юлдашев повідомив, що передає справу до Київського касаційного адміністративного суду. Працівники "Таврії" вважають, що відбувається рейдерське захоплення підприємства й з наступного понеділка. 9 жовтня під будівлею Господарського суду відбулася повторна акція.

Коментарі
Додати коментар