До новин

Валерія Коломієць взяла участь в онлайн-конференції міністрів юстиції «Незалежність правосуддя та верховенство права»

11 листопада, 2020
Події
Валерія Коломієць взяла участь в онлайн-конференції міністрів юстиції «Незалежність правосуддя та верховенство права»

Заступниця Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць взяла участь в онлайн-конференції міністрів юстиції «Незалежність правосуддя та верховенство права», яка відбулась у рамках головування Греції у Комітеті міністрів Ради Європи.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Мін'юст.

Під час панельних дискусій заступниця Міністра презентувала досвід України з розбудови системи правосуддя в сучасних умовах, цілями якої є забезпечення незалежної, ефективної, доступної та підзвітної судової влади, якій довіряє суспільство.

Валерія Коломієць відзначила, що перезавантаження судової влади є тривалим процесом, з огляду на те, що системних перетворень потребує уся судова система України.

«Ми досягли значного рівня транспарентності завдяки впровадженню нових підходів до процесу відбору та оцінювання суддів, але це лише половина шляху», – зазначила заступниця міністра.

На сьогодні, за словами Валерії Коломієць, серед ключових завдань судової реформи України є удосконалення процедури формування та діяльності органів суддівського врядування. Зокрема це стосується створення нової Вищої кваліфікаційної комісії суддів шляхом прозорої процедури відбору, що проводитиметься Конкурсною комісією за участю міжнародних партнерів.

Разом з тим, заступниця очільника профільного відомства наголосила на важливості збалансування права громадян на доступ до правосуддя з потребою запобігання поширенню на території України COVID-19.

Вона підкреслила, що у цьому контексті увагу було зосереджено на розвитку альтернативних методів вирішення спорів: створенні ефективних систем медіації та третейських судів (арбітражів), а також впровадженні цифрового правосуддя в Україні.

Коментарі
Додати коментар