До новин

Укртранснафта виграла в податківців судовий спір на 410 млн грн

20 листопада, 2020
Резонансні справи
Укртранснафта виграла в податківців судовий спір на 410 млн грн

10.11.2020 Шостий апеляційний адмінсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Офісу великих платників податків ДПС і залишив без змін рішення Окружного адмінсуду м. Києва від 13.11.2019 (у справі №640/2966/19), яким було задоволено позов "Укртранснафти" та зобов’язано податківців провести зарахування помилково сплачених позивачем коштів у сумі 409,8 млн грн в рахунок сплати поточних грошових зобов`язань з податку на прибуток.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Згідно з судовими матеріалами, "Укртранснафта" здійснила платежі в держбюджет на вказану суму в 2015 році з призначенням - частина чистого прибутку за 2014 рік.

Згодом, після отримання листа-роз’яснення від свого єдиного акціонера (Нафтогазу) "Укртранснафта" звернулася до ДФС з проханням перерахувати помилково сплачені кошти в рахунок сплати поточних грошових зобов`язань з податку на прибуток.

Натомість в ДФС повідомили, що "Укртранснафта" порушила терміни подання відповідної заяви, у зв`язу з чим “надміру сплачена сума у розмірі 409 786 342,43 грн. підлягає списанню до бюджету” (цитата з судових матеріалів).

Суди не погодилися з такою оцінкою ДФС та вирішили, що фіскали протиправно не зарахували помилково сплачені кошти в рахунок сплати поточних грошових зобов`язань позивача з податку на прибуток.

Коментарі
Додати коментар