До новин

Коломойський вимагає у суді вивчити законність договору Приватбанку з детективами Kroll

25 листопада, 2020
Резонансні справи
Коломойський вимагає у суді вивчити законність договору Приватбанку з детективами Kroll

Колишній власник Приватбанку олігарх Ігор Коломойський звернувся із заявою до Апеляційного суду. У відповідь Київський апеляційний суд зобов'язав Солом'янський райсуд продовжити розгляд справи про законність договорів Приватбанку з його консультантами. Мова про співпрацю з детективами Kroll, Alixpartners, Hogan Lovells і "Астерс".

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Відповідачами у справі також виступають Національний банк України, Міністерство фінансів та компанії-консультанти банку.

Нагадаємо, ще на початку червня 2020 року Солом'янський райсуд Києва залишив без розгляду поданий Коломойським у грудні 2017-го позов. Тоді судді аргументували це рішення "відсутність позовних вимог".

Київський апеляційний суд у справі (за позовом) Коломойського про визнання недійсними договорів з консультантами "Приватбанку" скасував ухвалу про залишення позову без розгляду і відправив справу до Солом'янського райсуду для продовження розгляду по суті.

Що цьому передувало: у грудні 2017 року "Приватбанк" подав позов до Високого суду Лондона проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також 6 компаній, які ймовірно їм належать.

Усі компанії-відповідачі фігурували у постановах Печерського райсуду Києва, якими передбачається арешт низки рахунків у кіпрській філії "Приватбанку".

Детективна агенція Kroll за підсумками аудиту "Приватбанку" підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків щонайменше у 5,5 мільярдів доларів.

4 грудня 2018 року суд видав наказ про всесвітній арешт активів ексвласників банку і зазначених шести компаній на суму понад 2,5 мільярдів доларів.

Суд також зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Коментарі
Додати коментар