До новин

Компанії-боржники Приватбанку хочуть стати банкрутами, щоб не повертати 4 мільярди

12 січня, 2021
Банкрутство підприємств
Компанії-боржники Приватбанку хочуть стати банкрутами, щоб не повертати 4 мільярди

4 січня Господарський суд Дніпропетровської області відкрив провадження у справі щодо банкрутства ТОВ з іноземними інвестиціями "Новофарм".

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Відзначається, що вказаний суд 15 жовтня 2020 року задовольнив позов ПриватБанку до ТОВ "Новофарм" і компанії Pointex Sale LLP про стягнення 4 млрд грн заборгованості.

Згідно з судовими матеріалами, 16 грудня 2016 роки (за кілька днів до націоналізації) ПриватБанк відкрив кредитну лінію для ТОВ "Новофарм" з лімітом 3,2 млрд грн. В якості забезпечення за відповідними кредитними зобов'язаннями Pointex Sale LLP надала в т.ч. євробонди ПриватБанку номінальною вартістю $80 млн, які були випущені банком через UK SPV Credit Finance plc (ці папери в кінці кінців потрапили під bail-in/списання в ході націоналізації ПриватБанку).

16 серпня 2019 року Госпсуд Дніпропетровської області видав наказ про примусове виконання свого рішення від 23 липня, яким було задоволено позов ПриватБанку в ТОВ "Новофарм" та стягнуто з відповідача на користь позивача 288 млн грн заборгованості за відсотками за згаданий вище кредитний договір від 16 грудня 2016 року. Крім того, з огляду на несвоєчасну виплату позичальником відсотків, суд на вимогу банку розірвав вказане кредитну угоду (сума позики була 3,2 млрд грн під 10,5%).

Коментарі
Додати коментар