До новин

Футбольний клуб "Чорноморець" просить суд визнати його банкрутом

14 січня, 2021
Банкрутство підприємств
Футбольний клуб "Чорноморець" просить суд визнати його банкрутом

11.01.2021 Госпсуд Одеської області відкрив провадження в справі №916/3704/20 про банкрутство ПрАТ "Футбольний клуб "Чорноморець" за ініціативою самого ж підприємства.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Згідно з судовими матеріалами, свою заяву ПрАТ "Футбольний клуб "Чорноморець" мотивувало тим, що задоволення вимог одного кредитора призведе до неможливості виконання грошових зобов’язань в повному обсязі перед іншими кредиторами.

За даними держреєстру, серед кінцевих бенефіціарів ПрАТ "Футбольний клуб "Чорноморець" - екс-нардеп Леонід Клімов, який контролював збанкрутілий “Імексбанк”.

Нагадаємо, 25.09.2020 Госпсуд Одеської області в межах справи №916/3200/17 визнав банкрутом ПАТ "Туристично-виробнича фірма "Чорне море" і відкрив ліквідаційну процедуру.

У держреєстрі кінцевим бенефіціаром АТ «ТВФ «Чорне море» вказаний Ігор Кудінов (був помічником Л. Клімова).

Госпсуд Одеської області в рамках справи №916/3200/17 визнав вимоги Сбербанку до ПАТ “Туристично-виробнича фірма “Чорне Море” на 1,1 млрд грн (четверта черга) та 201 млн грн (шоста черга), а також вимоги НБУ на 3,16 млрд грн як вимоги забезпечені заставою майна боржника (згідно з судовими матеріалами, ПАТ “ТВФ “Чорне море” було майновим поручителем Імексбанку по рефінансуванню).

19.09.2019 Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу ліквідатора “Імексбанку” та залишив без змін рішення судів нижчих інстанцій, якими - в рамках справи №916/3200/17 про визнання банкрутом ПАТ “Туристично-виробнича фірма “Чорне Море” - лише частково було визнано вимоги представника ФГВФО до боржника на суму 290 млн грн (як забезпечені заставою майна), однак відхилені вимоги ще на 2,15 млрд грн (оскільки майно компанії, яке було забезпеченням за кредитними зобов’язаннями ТОВ «ТК «Контракт», ТОВ «РТК «Південь-плюс», ТОВ «ВО «Будмонтаж», ТОВ «Бугаз Делюкс» у зв`язку із розірванням іпотечного договору та договору забезпечення вибуло з власності АТ «ТВФ «Чорне море»).

Ліквідатор “Імексбанку” в касаційній скарзі наполягав, що вибуття нерухомого і рухомого майна із застави відбулось за нікчемними правочинами, що було підтверджено в т.ч. в судовому порядку.

Натомість Верховний Суд констатував, що представник ФГВФО “може захистити своє порушене право шляхом звернення стягнення на таке майно до осіб, які стали його власниками без згоди кредитора-заставодержателя” (цитата).

У лютому-2018 Антимонопольний комітет дозволив українській "дочці" Сбербанку набути у власність два готелі одеської мережі «Чорне море».

Нацбанк заявляв, що забезпеченням по кредитам рефінансування для “Імексбанку” виступає в т.ч. стадіон «Чорноморець» (ФГВФО вже його продав) та низка об’єктів комерційної нерухомості в Одесі.

Коментарі
Додати коментар