До новин

Суд закрив одну справу про банкрутство Дніпропетровського трубного заводу і відкрив іншу

18 січня, 2021
Банкрутство підприємств
Суд закрив одну справу про банкрутство Дніпропетровського трубного заводу і відкрив іншу

Госпсуд Дніпропетровської області 11 січня відкрив провадження у справі про банкрутство ПАТ “Дніпропетровський трубний завод” (входить у підконтрольну росіянам корпорацію “ІСД”; у держреєстрі бенефіціаром заводу вказаний Сергій Тарута).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, ініціатор відповідної процедури - ТОВ "Торговий дім Фітоліт-Лаймстоун".

Додамо, що 11 листопада 2020 року Госпсуд Дніпропетровської області закрив провадження в іншій справі про банкрутство ПАТ “Дніпропетровський трубний завод”.

Таким чином, суд у т.ч. відмовився задовольнити клопотання Райффайзен Банку Аваль про визнання вказаного підприємства банкрутом та про відкриття ліквідаційної процедури.

В ухвалі від 11.11.2020 суд вказав, що справа про банкрутство ПАТ “Дніпропетровський трубний завод” на стадії розпорядження майном тривала понад 5 років, і попри те, що розпорядник майном боржника вжив належні заходи для організації зборів кредиторів, відповідні збори не відбулися через неявку на них основного кредитора - корпорації «ІСД», якій належить більше ніж 3/4 голосів.

Тоді суд констатував, що “існуючий у справі про банкрутство мораторій упродовж значного періоду в часі забороняє задоволення вимог конкурсних кредиторів боржника”, а після закриття справи про банкрутство “кредитори, за наявності ознак прибутковості у підприємства, отримають можливість задовольнити власні вимоги в загальному порядку”.

“Суд також бере до уваги той факт, що дана справа носить соціальний характер, оскільки ПАТ “ДТЗ” є містоутворюючим підприємством з унікальним обладнанням, на даному підприємстві на теперішній час працює біля 1 000 працівників, які можуть залишитися без роботи і соціального захисту”, - йшлося в ухвалі Госпсуду Дніпропетровської області.

12.01.2021 Центральний апеляційний госпсуд відкрив апеляційне провадження за апеляційною скаргою АТ "ДТЕК Дніпровські електромережі" на ухвалу суду першої інстанції від 11.11.2020.

Коментарі
Додати коментар