До новин

Новий власник стадіону «Ювілейний» у Сумах оплатив борг попереднього власника

20 січня, 2021
Банкрутство підприємств
Новий власник стадіону «Ювілейний» у Сумах оплатив борг попереднього власника

У Сумах відбувся суд за стадіон “Ювілейний”. Під час засідання два засновники, які залишилися в меншості за кількістю акцій, після його продажу, намагалися оголосити підприємство, яке володіє стадіоном, банкрутом.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Панораму.

Представниця кредитора – Олена Ступіна просила суд тимчасово зупинити розгляд, оскільки, як їй стало відомо, до боржника позивається ще один кредитор.

"Вчора було подано заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство. Перебуває ця заява у судді Соп’яненка до того самого боржника. Зважаючи на те, що заява іншого кредитора вже надійшла, то прошу надати час для об’єднання цих справ", — сказала вона.

Представник фірми, яка два тижні тому купила основний пакет стадіону на відкритих торгах — Юрій Ломака, говорить, що вони погасили борг і просить закрити справу.

"Враховуючи те, що “Північ Агро Сервіс” є учасником з часткою 99,98 %, то ним з метою вжиття заходів, спрямованих на запобігання банкрутству боржника в межах цих заходів зроблено наступне: сплачено вказану заборгованість в розмірі 50 тисяч 210 гривень 20 копійок на банківській рахунок заявника, що підтверджується платіжним дорученням", — говорить він.

Представниця кредитора Олена Ступіна зазначила: "Платіж здійснено сьогодні і мені треба час для перевірки чи надійшла ця зазначена сума на наші рахунки".

При цьому представник Андрія Грека – одного з засновників стадіону, чия частка тепер складає менше 0,02%, Олександр Танчик, наполягав на тому, що борг перед кредитором не погашений.

“У нас на загальних зборах учасників ніяких рішень стосовно надання фінансування, збільшення статутного фонду чи якимось чином інших коштів надання товариству не приймалось. Якщо ці рішення не приймаються, питання: з яких підстав один із учасників розпочинає діяти і втручатися в господарську діяльність самого підприємства”, — сказав він.

Інший представник другого власника з такою самою часткою Денис Шевченко оголошує всі борги підприємства — це понад 1 млрд 300 млн грн.

"На початок 2021 року заборгованість перед кредиторами становить 734,3 тисячі гривень. Крім того, між ТОВ "Сумиспортінвест" та "СМНВО" був укладений договір поруки, за яким "Сумиспортінвест" поручався за виконання "СМНВО" зобов’язань щодо сплати орендної плати за договорами-оренди. “СМНВО” та інше підприємство — ТОВ "Стандарт Інвест Південь" уклали договір відступлення прав вимоги за вимогами якого "СМНВО" відступило ТОВ "Стандарт Інвест Південь" право вимоги за цим договором поруки на суму 1 млрд 339 млн 623 тис. 373 грн 36 коп. ТОВ "Стандарт Інвест Південь" звернулося до "Сумиспортінвест" з вимогою у березні 2020 року погасити заборгованість" — говорить він.

Суддя оголосив рішення: "Відмовити у відкритті провадження про банкрутство за заявою ТОВ "Югсевморсервіс" до ТОВ "Сумиспортінвест". Ухвала суду може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду протягом 10 днів з дня складення повного тексту ухвали".

Власниками “Сумиспортінвест” (стадіону «Ювілейний») після продажу його основного пакету акцій виконавчою службою став “Північ Агро Сервіс” — 99,98 %. Також залишилися власниками Лук’яненко-молодший та Андрій Грек з акціями на двох – 0,02%.

Родина Лук’яненків ініціювала позов про банкрутство “Сумиспортінвесту” — власника стадіону “Ювілейний” через борг у 50 тис. грн. перед “Югсевморсервіс”, яка належить Лук’яненку-молодшому. “Північ Агро Сервіс” 15 січня погасило борг у 50 тис. грн, сплативши його “Югсевморсервіс”. Та на суді з’ясувалося, що “Сумиспортінвест” винне іще 1 млрд 339 млн 623 тис. грн. ТОВ “Стандартінвест-Південь”, яке також належить Лук’яненку-молодшому.

Коментарі
Додати коментар