До новин

Кредитори ініціюють банкрутство корпорації ІСД, але суд взяв паузу

25 січня, 2021
Банкрутство підприємств
Кредитори ініціюють банкрутство корпорації ІСД, але суд взяв паузу

Компанія Indumet SA з Люксембургу ініціює банкрутство корпорації ІСД. Але суд переніс розгляд справи на кінець січня. Не виключено, що за цією справою стоїть російський капітал.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на НВ Бізнес.

Як стало відомо, 29 грудня 2020 року Господарський суд Донецької області (Харків) прийняв до розгляду заяву Indumet SA (Люксембург) про відкриття провадження у справі про банкрутство корпорації ІСД (Краматорськ). Однак за європейською компанією можуть ховатися представники російського капіталу.

Перше підготовче засідання було призначено на 12 січня 2021 року. Однак представник боржника — ІСД — не з’явився. Представник кредитора надав усні пояснення та оригінали документів, а саме рішення Лондонського Міжнародного арбітражного суду від 25 березня 2019 року і виконавчих листів на примусове виконання рішення Арбітражу.

Суд відклав підготовче засідання на 18 січня 2021 року. У цей день представники ІСД також не з’явилися, але суд прийняв рішення здійснити запит на автоматичне визначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майном Корпорації ІСД. Вибір припав на арбітражного керуючого Сергія Чалаплюка.

Підготовче засідання перенесено на 29 січня.

Примітно, що в середині січня в суд надійшла заява керуючого санацією Дніпровського МК з запереченнями про призначення розпорядником майна ІСД арбітражного керуючого Андрія Коноплі (радник юридичної фірми Ільяшев і партнери). Його просив призначити Indumet SA Однак раніше Конопля надавав адвокатські послуги заявнику.

Коментарі
Додати коментар