До новин

Печерський райсуд на вимогу Коломойського знову витребував у НАБУ і СБУ звіт Kroll

26 січня, 2021
Резонансні справи
Печерський райсуд на вимогу Коломойського знову витребував у НАБУ і СБУ звіт Kroll

20 січня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Ігоря Коломойського і в рамках справи №757/64933/17-ц витребував у НАБУ та в Головного управління СБУ в Києві та Київській області результати розслідування детективного агентства Kroll, складені на виконання Statements of Work for Investigation Services з Нацбанком.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Згідно з судовими матеріалами, представники НБУ, Приватбанку, Кабміну просили суд відмовити в задоволенні клопотання І. Коломойського. При цьому представник бізнесмена вказував, що в жовтні 2020 року Печерський райсуд у межах цієї ж справи - за позовом І. Коломойського до Приватбанку та НБУ "про захист честі, гідності та ділової репутації" (цитата) - також витребував у НАБУ та СБУ відповідні документи, проте до суду вони так і не надійшли.

Крім того, в липні минулого року суд задовольнив подібне клопотання І.Коломойського та вирішив витребувати звіт Kroll в НБУ (причому такі ж ухвали виносилися судом у квітні-2018 й травні-2020).

У судових матеріалах зазначалося, що слідчий СБУ в серпні 2018 року вилучав у Нацбанку матеріали звіту Kroll.

Раніше НБУ заявляв, що компанія Kroll провела forensic audit Приватбанку, який, як зауважували в Нацбанку, підтвердив підозри НБУ щодо можливого завдання збитків банку перед націоналізацією на 5,5 млрд дол. Ігор Коломойський заперечував цю інформацію.

При цьому Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов оскаржують в українських судах націоналізацію Приватбанку.

У червні-2020 Приватбанк заявляв, що Високий суд Лондона призначив розгляд по суті його позову проти Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на понад $3 млрд на 1 березня 2022 року.

Директор НАБУ Артем Ситник у кінці грудня 2020 року заявив, що НАБУ підготувало і передало до Офісу генпрокурора проекти підозр фігурантам справи Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар