До новин

Суд переніс розгляд апеляції про законність націоналізації Приватбанку

27 січня, 2021
Резонансні справи
Суд переніс розгляд апеляції про законність націоналізації Приватбанку

Шостий апеляційний адміністративний суд переніс на лютий розгляд справи за позовом Ігоря Коломойського щодо оскарження націоналізації ПриватБанку.

Про це повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук, передає інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Укрінформ.

"Перед початком засідання представники позивача подали клопотання про неможливість розгляду сьогодні даної справи в суді через те, що основні представники пана Коломойського мали контакт з особою, яка захворіла на COVІD-19, і вони звернулись до лабораторії, аби здати відповідні тести, і на сьогоднішнє засідання не прибули. Тому у зв'язку з такими обставинами просили відкласти розгляд цієї справи", - сказав Григорчук.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Коломойського скасував рішення про націоналізацію ПриватБанку.

Кабмін, НБУ і ПриватБанк у травні оскаржили це рішення.

15 жовтня 2019 року ПриватБанк здобув перемогу в Апеляційному суді Англії та Вельсу у справі проти Коломойського та Боголюбова.

Судді вирішили, що ПриватБанк має достатньо передумов для судового розгляду справи та отримання відшкодування у сумі близько 3 млрд дол.

В Офісі Президента заявили, що хоч якими були рішення судів, немає жодних підстав для повернення державного ПриватБанку колишнім акціонерам.

Коментарі
Додати коментар