До новин

Анонс правових подій тижня

16 лютого, 2021
Події
Анонс правових подій тижня

У Національній школі суддів стартує п'ятиденне навчання служителів Феміди апеляційних судів, а ВКДКА протягом трьох днів має намір розглянути 94 скарги на рішення, дії або бездіяльність регіональних комісій адвокатури.

У Національній школі суддів стартує п'ятиденне навчання служителів Феміди апеляційних судів, а ВКДКА протягом трьох днів має намір розглянути 94 скарги на рішення, дії або бездіяльність регіональних комісій адвокатури.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Закон і Бізнес.

16 лютого збереться на засідання Вища рада правосуддя. Серед питань порядку денного — дві заяви про відставку, а також звільнення двох суддів на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Крім того, Рада заслухає дві скарги на рішення дисциплінарних палат.

У Вищій школі адвокатури запропонують вебінар «12 актів податкової». Спікер проаналізує, що робить акт перевірки належним і допустимим доказом, а також на які процедурні акти податкової варто реагувати.

17 лютого працюватимуть перша та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони планують вивчити 5 дисциплінарних справ та визначитися із наявністю підстав для відкриття нових за 47 скаргами на дії суддів.

Пройде онлайн-трансляція «Знайомство з матеріалами кримінального провадження у справах про ДТП». Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про способи структурування інформації та особливості ведення адвокатського досьє у справах про ДТП.

18 лютого засідатиме Вища рада правосуддя. Вона визначатиметься із внесенням подань Президентові про призначення 6-х суддів, а також має відправити у відставку ще 2-х суддів.

Одного суддю Рада може звільнити за вчинення дисциплінарного проступку.

Розпочнеться чергове засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. Упродовж трьох днів вона планує заслухати 94 скарги на рішення, дії та бездіяльність регіональних кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

Відбудеться вебінар «Застосування Конституції  під час здійснення адміністративного судочинства». Це буде перший у 2021 році спільний захід Верховного Суду, Асоціації розвитку суддівського самоврядування України та Асоціації правників України.

У Вищій школі адвокатури можна буде прослухати вебінар «Успішна реєстрація ТМ у 2021». Спікер проаналізує останні зміни у законодавстві, що впливають на реєстрацію та захист ТМ, а також дасть поради щодо роботи із попередніми відмовами у реєстрації.

19 лютого пройде семінар «Розгляд справ про порушення Правил дорожнього руху». Навчання для суддів апеляційних та місцевих загальних судів проводить Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів.

Відбудеться вебінар «Найкращі інтереси дитини: актуальні питання судової практики». Лектор Вищої школи адвокатури ознайомить із концепцією забезпечення «найкращих інтересів дитини» за міжнародним правом та національним законодавством.

Коментарі
Додати коментар