До новин

Суд визнав недійсним договір оренди заводу "Росава", який уклали без погодження з регулятором

24 лютого, 2021
Резонансні справи
Суд визнав недійсним договір оренди заводу "Росава", який уклали без погодження з регулятором

9 лютого Госпсуд Київської області в рамках справи №911/2498/18 про банкрутство ПрАТ "Росава" задовольнив клопотання ліквідатора цієї компанії та визнав недійсними договір оренди цілісного майнового комплексу, який попередній ліквідатор ПрАТ "Росава" уклав з ТОВ "Преміорі", а також договір суборенди, який ТОВ "Преміорі" уклало з ТОВ "Росава Тайерс".

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Суд зобов’язав ТОВ «Преміорі» і ТОВ «Росава Тайерс» усунути перешкоди в користуванні майном і звільнити відповідні приміщення.

Таке рішення Госпсуд Київської області ухвалив на підставі того, що майно банкрута було передане в оренду без погодження із НБУ і фінкомпанією "Інвестохіллс Веста" як заставними кредиторами, чим було порушено вимоги ст. 9 Закону України «Про іпотеку», ст. 203, 586 Цивільного кодексу.

При цьому ліквідатор ПрАТ "Росава" зауважував, що майно було передане в оренду за цінами, нижчими від ринкових.

Нагадаємо, в судових матеріалах щодо кримінального провадження №12020110000000949 наводилася інформація, що як і "Росава", компанія "Преміорі" виробляє шини. Причому зазначалося, що в компаній спільна адреса, телефон бухгалтерії, а торгова марка PREMIORRI розміщена на сайті "Росави".

Крім того, констатувалося, що за договором оренди майна від 01.04.2020, все рухоме та нерухоме майно ПрАТ "Росава" було передане в оренду ТОВ "Преміорі" (за адресами Київська область, Біла Церква, вул. Леваневського, 91 і вул. Леваневського, 83), а орендна плата мала складати 932 тис грн (без ПДВ) за місяць. Водночас стверджувалося, що станом на вересень відповідні коштів на рахунки ПрАТ «Росава» не надходили.

25.09.2020 Святошинський райсуд м. Києва за клопотанням прокуратури Київської області наклав арешт на частки в статутному капіталі ТОВ "Преміорі" (його загальний розмір - 2500 грн), які належать компанії "Преміоррі ЛТД" (500 грн) і Глиняному Леоніду Петровичу (2000 грн).

За даними ЦВК, особа з таким же ім`ям, будучи заступником гендиректора ПАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" (пов`язують з Костянтином Жеваго, - ред.) на виборах у 2019 році була кандидатом у нардепи від 92 округу (в Київській області), але зрештою відмовилася балотуватися.

Крім того, станом на кінець 2019 року Леонід Глиняний був главою наглядової ради АТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль", а станом на квітень 2020 року - членом наглядової ради підприємства.

Коментарі
Додати коментар