До новин

Азовський судоремонтний завод призупиняє роботу, йому загрожує банкрутство

25 лютого, 2021
Банкрутство підприємств
Азовський судоремонтний завод призупиняє роботу, йому загрожує банкрутство

1 лютого капітан Маріупольського морського порту виніс розпорядження «Про заборону швартування суден до гідротехнічних споруд акваторії ТОВ «СРЗ» (причалів і котловану ДОКу). На заводі заявили, що робота підприємства і виконання зобов'язань перед клієнтами повністю блоковані.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Вечірній Маріуполь.

Зазначається, що таке розпорядження було прийнято в зв'язку з закінченням терміну дії дозвільних документів Регістру судноплавства України (терміном до 31.12.2019 року). На СРЗ впевнені - рішення неправомірно, а підстав для заборони немає. Підприємство вже на межі банкрутсва.

"Згідно ст. 5 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» - дія дозвільного документа, який був виданий в зоні ООС, навіть якщо термін закінчився, автоматично продовжується до закінчення проведення ООС. Таким чином, всі свідоцтва про придатність гідротехнічних споруд акваторії ТОВ «СРЗ» є діючими в даний час", - акцентують на підприємстві.

Такі дії керівництво планує оскаржувати у суді. Проте зараз ситуація критична, працівники не виходять на роботу. Мова про 500 співробітників.

Фактично зараз підтримується лише критична інфраструктура. Борг за електроенергію за цей період вже сягає майже 3 мільйони гривень. СРЗ попередили, що 26 лютого їх відключать від електроенергії.

Коментарі
Додати коментар